DÜden Naylon Aşkı Öldürür klibi

DÜden Naylon Aşkı Öldürür klibi


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesince (DÜ) hazırlanan Naylon Aşkı Öldürür adlı klibin gösterimi yapıldı.
     DÜ Eczacılık Fakültesi Dekanlığı ile Çevre Bilincini Geliştirme Derneğinin işbirliğiyle DÜ Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Programcılığı öğrencileri tarafından hazırlanan Naylon Aşkı Öldürür klibi, DÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde, izlenime sunuldu.
     DÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Dernek Başkanı Prof. Dr. Hamdi Temel, gösterimin ardından yaptığı açıklamada, naylonun petrolden üretildiğini belirtti.
     Naylon poşetlerin çok ucuz olduğu düşüncesiyle fazla kullanıldığını ifade eden Temel,Halbuki bedava diye alınan poşetlerin maliyeti diğer ürünlere vergi olarak yansıyor. Bu da insanlarımıza örtülü bir ekonomik külfet getiriyor dedi.
     Temel, naylon poşet ve türevlerinin ekonomik zararlarının dışında sağlık açısından da son derece tehlikeli olduğunu belirterek, güneş ışığına maruz kalan yağ bidonları ve su şişelerinin klor gazı gibi kanserojen özellik taşıyan maddeleri barındırdığı uyarısında bulundu.
     Amerika ve Avrupadaki ülkelerde 30 yıldır halk sağlığını tehdit etmeyen ve geri dönüşümü mümkün kese kağıtları veya bez torbaların tercih edildiğini, naylon poşetin zararlarının görsel olarak ta anlatılması gerektiğini vurgulayan Temel, Bu konuda sanat dünyamız üzerine düşen görevi yapmalıdır diye konuştu.
     Temel, daha sonra hazırlanan örnek bez torbalarını gösterdi.
     DÜ Diyarbakır Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Programcılığı 2. sınıf öğrencisi Mehmet Sercan Öge, klip için rap tarzında söz yazdıklarını, ardından da vatandaşları bilgilendirici klip çektiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Meral Özdemir
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber DÜden Naylon Aşkı Öldürür klibi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER