Duble yollar çeltik kurutma sahası oldu

Duble yollar çeltik kurutma sahası oldu


SİNOP (A.A) - Sinopta çeltik hasadının başlamasıyla çeltik üreticileri elde ettiği çeltik mahsullerini kurutmak için yapımı devam eden ancak henüz trafiğe açılmayan duble yolları kurutma sahası olarak seçti.
     Sinoplu çeltikçiler, ürün hasadının başlamasıyla mahsulünü alarak henüz trafiğe açılmayan merkeze bağlı Ordu köyü yolu üzerinde çeltiklerini kurutuyor. Bazı üreticiler, hasadın ardından çeltiği makinede kurutmayı tercih ederken, maliyetleri azaltmak isteyen kimi üreticiler de asfalta sererek kurumasını sağlıyor.
     Karadeniz Bölgesinin pirinç ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Sinop ve ilçelerinde çok sayıda üretici bulunuyor. Geniş çeltik arazisine sahip büyük üreticiler satın aldıkları makinelerle kurutma işlemini gerçekleştirirken dar alanda ekim yapan çiftçiler ise ücret karşılığında bu işlemi yapabiliyor ancak kurutma makineleri için ton başına talep edilen fiyat küçük üreticinin gelirini önemli ölçüde düşürüyor.
     Bu nedenle havanın iyi olmasını fırsat bilen köylüler, kullanılmayan duble yolu kurutma alanı olarak kullanıyor. Güneşin altında kurutmanın daha çabuk ve masrafsız olduğunu belirten üreticiler kurutma makinesine verilen çeltiklerde zayiatın fazla olduğunu ve güneşte kurutulan çeltiklerin kalitesinin daha güzel olduğunu belirttiler.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Duble yollar çeltik kurutma sahası oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER