Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser Manisada -Raiser, Manisa Belediyesi ile birlikte düzenledikleri Vatandaş Karnesi projesi için Manisada incelemelerde bulundu


MANİSA (A.A) - Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Manisa Belediyesi ile birlikte hazırladıkları Vatandaş Karnesi Projesinde Manisada vatandaşların en çok sağlık ve cenaze hizmetlerinden memnun olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.
     Raiser, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşözü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiyede 5 aydır görev yaptığını, Manisada Dünya Bankasının desteği ile hayata geçirilen Vatandaş karnesi projesini yerinde görmek için incelemelerde bulunduğunu söyledi.
     Proje kapsamında Manisada 27 farklı kurum hizmetinin vatandaşlar tarafından puanlama yöntemiyle derecelendirdiğini ifade eden Raiser, bunlar içinde ilk sırada sağlık hizmetlerinin, ikinci sırada ise cenaze hizmetlerinin yer aldığı bilgisini verdi.
     Vatandaşın memnuniyetini ifade ettiği hizmetleri, yerinde gördüğünü ve yetkililerinden bilgi aldığını belirten Raiser, projenin diğer illere de yayılabileceğini söyledi.
     Raiser, Manisada tarihi ve turistik yerleri de gezdiğini, mesir macunu ve sultan çayından da tattığını belirterek, Manisadan kültürel yönden de çok etkilendiğini kaydetti.
     Vatandaş karnesi projesinin demokrasi, halkın katılımı ve insanların yaptığı faydalı işlerde farkındalık yaratmak adına son derece faydalı bir proje olduğunu söyleyen Vali Daşöz de projenin bir sonraki ayağında hizmetler açısından iller ve bölgeler arasındaki performans farklılıklarının da gözlenmesi tavsiyesinde bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Affan Kulunyar
<< Önceki Haber Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER