Dünya Çevre Günü

Dünya Çevre Günü -Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla ana sınıfı öğrencileri kağıt ve poşetten yapılmış kıyafetleriyle defile yaptı


KAYSERİ (A.A) - Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla ana sınıfı öğrencileri kağıt ve poşetten yapılmış kıyafetleriyle defile yaptı.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
     Fethi Şahinoğlu burada yaptığı açıklamada, gelecek nesilere iyi bir çevre bırakmak için doğanın kirletilmemesi gerektiğini vurguladı.
     Şahinoğlu, Bakanlık olarak temiz Türkiye için çevre bilinci oluşturmayı planladıklarını belirterek şunları söyledi:
     Çevre, üzerinde yaşadığımız dünya ve olaylardır. Çevre bilinci dünyada 1950li yıllarda başladı. Günümüzde sanayi sayesinde dev boyutta ürünler üretilmekte. Ülkemizde çok değişik alt sektörlerde geri dönüşüm de devam ediyor. Atıklarda çevremizi olumsuz yönde etkiliyor. 2000li yıllarla birlikte de çevresel atıklarla ilgili bilinçlenme başladı. Gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak çevreyi kirletmemek gerekiyor. Temiz Türkiye için çalışmalarımız da devam ediyor. Çevreyle ilgili çeşitli yarışmalar düzenleyerek bu bilinci oluşturmayı planlıyoruz.
     Konuşmanın ardından Başakpınar ve Nuri Has İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinin, anneleri tarafından tasarladığı kıyafetleri podyumda sergilendi.
     Defile sonunda öğrenciler ellerindeki dövizlerle çevre konulu resimler taşıdı.
     Öğrencilerin yaptığı defile beğeni topladı.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER