Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası

Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası -Bitlisli milli atlet Dağ, İtalyada düzenlenecek Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasına gitti


BİTLİS (A.A) - Bitlisli milli atlet Sönmez Dağ, 2 Eylülde İtalyada düzenlenecek olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasına katılmak üzere kentten ayrıldı.
     Atletizm Bitlis Temsilcisi Fadıl Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalyadaki şampiyonaya katılacak olan milli atlet Dağın, yola çıktığını söyledi.
     Dağın şampiyonada Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edeceğini ifade eden Kara, şöyle konuştu:
     Sporcumuz birinciliği hedefledi. Dağın şampiyonada ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve dereceye gireceğine inanıyoruz. Bugün milli sporcumuzu, Atletizm Milli Takım Antrenörü Fahri Tunçtan ile İtalyaya gönderdik. Sporcumuz şampiyona öncesi, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından 21 gün Erzurum Palandökende kampa alındı. Sporcumuz belirlenen program doğrultusunda, şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlandı. Sporcumuzun derece alacağına ve birinci olarak kürsüye çıkacağına inanıyoruz.
     Dağın İtalyadaki şampiyonada 8 bin 500 metre genç erkekler kategorisinde mücadele edeceğini bildiren Kara, Dağın milli takım seçmelerinde şampiyonaya katılmayı hak kazandığını belirterek, ayrıca kentteki başarılı ve gelecek vadeden sporculara iş adamlarının sponsor olması gerektiğini dile getirdi.
     Kara, Çok sayıda yetenekli ve başarılı gencimiz var. Bu çocuklarımıza destek sunulduğunda, çok daha iyi dereceler kazandıracaklarına inanıyorum. Bu başarılı çocuklarımıza sahip çıkılmasını istiyorum dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER