Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz ve Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Aldırmaz, mesajında, Engelsiz Kent Engelsiz Ülke anlayışı ile hareket ettiklerini ve Adanada tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduklarını belirtti.
     Engelli vatandaşların ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 10unu oluşturduğunu ifade eden Aldırmaz, engellilerin daha iyi yaşam koşullarına sahip olması ve yaşam kalitelerinin artması konusunda tüm kurum ve kuruluşlara görev düştüğünü bildirdi.
     Aldırmaz, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerin kentte herhangi bir engelle karşılaşmaması için çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti.
     Bu kapsamda Akıllı Dokunuş Projesi ile kavşak ve kaldırımları engelsiz hale getirdik. Trafik ışıklarına görme engelliler için sesli uyarı sistemi koyduk. Bütün belediye otobüslerimiz engelli rampaları monte edilerek, engelsiz hale getirildi. Büyükşehir belediyesinin tarihi binasında da gerekli düzenleme yapıldı. Tüm okul ve ibadethaneleri, tüm kamu kurumlarını en kısa sürede engelsiz hale getireceğiz. Hedefimiz Adanayı engelsiz kent haline getirmek.
    
     -Çelikcan-
    
     Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için başlatılan Yüreğir Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Otistik Engelliler Merkezi inşaatlarının devam ettiğini belirtti.
     Çelikcan, Engelliler de toplumumuzun bireyleridir. Engelli vatandaşa sahip çıkmak sosyal sorumluluğun yanı sıra, insanlık görevidir. Engelli vatandaşlarımız nasıl hayata sabırla inançla tutunuyorlarsa, biz de sevgi ve şefkatle onlara hayatı kolay ve yaşanılır hale getirmek istiyoruz. 713 özürlü vatandaşımıza tekerlekli sandalye dağıttık ve bundan sonra da dağıtmaya devam edeceğiz ifadeleri kullandı.
    
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER