Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Biga, Ayvacık ve Eceabatta çeşitli etkinlikler düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Biga, Ayvacık ve Eceabatta çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediyesi Engelliler Merkezi ile Biga Engelliler Derneği tarafından bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, engelli çocuklarına bakan anne ve babalarına devlet tarafından bakım ücreti verildiğini anımsattı.
     Genel, Çavuşköy İlköğretim Okulunun hafif engellilerin eğitim alacağı şekilde düzenleneceğini ifade ederek, Bu konuda bakanlıktan onay çıktı. Biz burasının orta ve ağır engelliler okulu olması için tekrar bakanlığa onay için gönderdik. Bakanlığımızın bu ay onay vermesi halinde orta ve ağır engelliler okulunu ilçemizde açmış olacağız. Bundan böyle gençlerimizin Çan ilçemize gitmelerine gerek kalmayacak dedi.
     Etkinlikte, engelli öğrencilerin sunduğu gösteriler beğeni topladı.
    
     -Ayvacıkta engelli çocuğa tekerlekli sandalye hediye edildi-
    
     Ayvacık Emniyet Müdürlüğünün öncülüğünde toplanılan mavi kapaklarla 7 yaşındaki Arda Çetin Kulaya tekerlekli sandalye temin edildi.
     Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Mehtap Kaçan, TROAS Katı Atık Birliğinde görevli jeoloji Mühendisi Aslı Göçmen ile Aile Hekimi Kemal Davulcu Kulaya hediyesini verdi.
     Göçmen, işbirliğiyle alınan tekerlekli sandalyenin tüm engellilere bir umut olacağını belirterek, Ardaya hediye ettiğimiz sandalyenin ona yardımcı olmasını dilerim. Emeği geçen tüm yardımseverlere teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Eceabatta engelliler eğlendi-
    
     Dünya Engelliler Gününde Eceabattaki engelliler, Engelli Kafede düzenlenen etkinlikte eğlendi.
     Yaklaşık 25 engelli kendileri için düzenlenen eğlence programında pasta kesti, şiir okudu ve şarkı söyledi. Gönüllerince eğlenen engellilere Kaymakam Mehmet Akçayın eşi Melek Akçay ile bazı vatandaşlar da eşlik etti.
    
     Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER