Dünya Mülteciler Günü

Dünya Mülteciler Günü -Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin eşi Nevin Gökçek, programa destek veren ünlüleri ağırladı, çocuklara hediyeler verdi


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dünya Mülteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlere destek veriyor.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekin eşi Nevin Gökçek, programa katkı sağlayan ünlüleri ağırladı, çocuklara hediyeler verdi.
     Mülteci ailelerle Altınparkta düzenlenen yemekte bir araya gelen Nevin Gökçek, yaptığı açıklamada, 8 şehidimizin acısını içimizde hissettiğimiz böyle bir günde dünyada yaşanan önemli bir sorun olan mültecilik gerçeğine dikkati çekmek için bir araya geldik. Mülteci çocuklar, aileleri, sanatçılarımız, bu konuya önem veren vatandaşlarımız, hepimiz bu konuda farkındalık oluşturmak için buradayız. Hepimizin ortak dileği savaşlar ve baskıların sona ermesi ve herkesin memleketinde barış ve huzur içinde yaşayabilmesidir dedi.
     Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor da Bu yılki Dünya Mülteciler gününde yaşadığınız acıyı çok iyi anlıyorum. Dünyada şiddet ve acıların son bulması bizim en büyük dileğimiz. Savaş veya baskılar sonucu evlerini terk etmek zorunda bırakılan mültecilere, Türkiye-nin gösterdiği ilgiye duyduğumuz minnettarlığı belirtmek isterim diye konuştu.
     Yemeğe Nevin Gökçek ve Carol Batchlorin yanı sıra Pelin Batu, Hakan Akkaya gibi programa destek olan ünlüler ile mülteci aileleri ve çocukları katıldı.
     Yemeğin ardından Nevin Gökçek, Carol Batchlor, Pelin Batu ve Hakan Akkaya çocuklara oyuncak ve çeşitli hediyeler dağıttılar.
    
     Muhabir: Cüneyt Ateş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Dünya Mülteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER