Dünya Ormancılık Haftası

Dünya Ormancılık Haftası -Murgul Çocuk Yuvasında kalan çocuklar fidan dikti


ARTVİN (A.A) - Murgul Çocuk Yuvasında kalan çocuklar, Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikti.
     Orman Bölge Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe, Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Külekçi, Murgul Kaymakamı Eyüp Özdemir, Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Damar Belediye Başkanı Yaşar İnal, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Nedim Tuylu, Orman İşletme Müdürü Recep Aydemir, kurum amirleri ve çocuklar katıldı.
     Fidan dikimi öncesi Murgul Kaymakamlığı Kültür Merkezinde yapılan törende konuşan Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, ormanları korumak ve devamlılığını sağlamak için fidan dikilmesi gerektiğini vurgulayarak, Ormana sadece odunundan faydalanacak türler değil, yaban hayvanlarını düşünerek meyve fidanları da dikmeliyiz. Ormanları oksijeni, havası, suyu, hayvanıyla düşünmek lazım, orada bir aile bütünlüğü var. Ormanlarımızdan insanlarımız, arılarımız, yaban hayvanlarımız, herkes faydalansın. Onun için siz de fidan dikin dedi.
     Konuşmaların ardından Borçka Orman İşletme Müdürlüğünün hazırladığı Dünden Bugüne Ormancılık konulu sunum yapıldı.
     Daha sonra fidan dikim sahasına gidilerek çocuklara fidan dikimi hakkında bilgi verildi. Protokol üyeleri çocuklarla birlikte fidan dikti.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Dünya Ormancılık Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER