Dünya Sağlık Haftası

Dünya Sağlık Haftası


KARS (A.A) - Kars İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, sigara nedeniyle Türkiyede her yıl 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
     Kan, yaptığı yazılı açıklamasında, sağlıklı insanların kendine, ailesine, çevresine ve topluma faydalı bireyler olduğunu belirtti.
     Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin vücuda verdiği zararların etkisinin tartışılamayacağını ifade eden Kan, açıklamasında şunları kaydetti:
     "Maddelere olan bağımlılığın neticesinde ölümler, hastalık ve sakatlık oranları önemli ölçüde kendini göstermektedir. İrade yoksunluğu ve bir kere kullanmaktan bir şey olmaz mantığı ile başlanılan maddeye daha sonrasında bağımlı olunması tedavi edilemez sorunlara kapı aralıyor. Beyin ve sinir merkezi başta olmak üzere akciğer ve karaciğer rahatsızlıklarına da yol açan, en kolay ulaşılabilir bağımlılık yapıcı maddelerin başında gelen sigara ile ülkemizde her yıl kaybettiğimiz kişi sayısı 100 bin. DSÖ verilerine göre ülkemizde sigara içme oranı yüzde 60, kadınlarda ise bu oran yüzde 15tir."
     Kan, tüm bağımlılıkların önlenebileceğine dikkat çektiği açıklamasında, "Toplumsal hayatımızın ve sağlıklı aile yapımızın yarınlara taşınması için birtakım olumsuz anlayış taleplerine karşı çıkarak, Yeşilayı hem milletimizin hem de insanlığın hizmetinde daha etkili ve aktif bir yapıya büründürmeyi hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Dünya Sağlık Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER