Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü

Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü -Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Hamzaoğlu: "Haftada 3-4 kez yapılan, 30-60 dakikalık fiziksel aktivite sağlık üzerine olumlu etkiler oluşturmak için yeterlidir"


TRABZON (A.A) - Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, haftada 3-4 kez yapılan, 30-60 dakikalık fiziksel aktivitenin sağlık üzerine olumlu etkiler oluşturmak için yeterli olduğunu bildirdi.
     Hamzaoğlu, "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, vücudun fiziksel ve düşünsel olarak sağlıklı olabilmesi, sağlığını devam ettirebilmesi için hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesinin zorunluluk olduğunu belirtti.
     Bu durumun fark edilmesi ve bu konuya insanların dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl 10 Mayısta çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Hamzaoğlu, fiziksel aktivitenin günlük yaşam içinde kas ve eklemleri kullanarak enerji tüketimi ile geçekleşen, kalp solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlandığını vurguladı.
     Hamzaoğlu, yürümek, koşmak, sıçramak, bisiklete binmek, kol ve bacak hareketleri, baş ve gövde hareketleri, egzersiz, çeşitli spor dalları ve gün içindeki aktivitelerin fiziksel aktiviteye örnek gösterilebileceğini anlatarak, şöyle devam etti:
     "Fiziksel aktivite düzenli ve devamlı olarak uygun şiddette, günlük sürelerde ve ilerleyici bir program dahilinde uygulanmalıdır. Haftada 3-4 kez yapılan, 30-60 dakikalık fiziksel aktivite sağlık üzerine olumlu etkiler oluşturmak için yeterlidir. Kas kuvvetinin korunması ve artırılması, eklem hareketliliğinin korunması ve artırılması, vücut düzgünlüğünün ve duruşunun korunması, kaslarca kullanılan enerji ve oksijen miktarının artması, reflekslerin ve reaksiyon zamanının gelişmesi, yorgunluğun azaltılması ve kemik mineral yoğunluğunun korunması fiziksel aktivitenin kas-iskelet sistemi üzerine başlıca etkileridir."
     Fiziksel aktivitenin ruhsal ve sosyal sağlık üzerine etkileri de olduğuna dikkati çeken Hamzaoğlu, şunları kaydetti:
     "Fiziksel aktivite kişinin kendini iyi hissettirmesi, mutluluk hissi vermesi, yaşama karşı toleransı artırması, olumlu düşünebilme ve stresle başa çıkabilme yeteneğini geliştirmesi, sosyal uyumu artırması ve vücut ağırlığının dengelenmesi, sağlıklı kas ve kemik yapısı üzerine olan olumlu etkileri nedeniyle bedenimiz ile barışık olmamızı sağlayarak özgüven oluşturmasıdır. Hareketli yaşam sağlıklı ve aktif yaşlanmayı sağlayarak kendisiyle barışık, sosyal yönden uyumlu, bağımsız, sağlıklı ve aktif bir yaşlılık dönemi geçirilmesini sağlar. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, tüm halkımıza hareketli ve sağlıklı bir ömür dileriz."
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER