Dünya şampiyonasına bisiklete ters binerek hazırlanıyor

Dünya şampiyonasına bisiklete ters binerek hazırlanıyor -Türkiyede düzenlenecek Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonasında yarışacak milli bisikletçi Abdullah Karaca, şampiyonaya bisikletini ters kullanarak hazırlanıyor -Karaca:


KONYA (A.A) - Türkiyede düzenlenecek Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonasında pedal çevirecek milli bisikletçi Abdullah Karaca, şampiyonaya bisikletine ters binerek hazırlanıyor.
     Konyanın Beyşehir ilçesinde Özel Sporcular Milli Bisiklet Takımıyla birlikte kampa giren Karaca, şampiyonaya takım arkadaşlarından farklı bir şekilde hazırlık yapıyor. Karaca, selesi yerine gidonuna ters oturduğu bisikletinin pedalını bu şekilde çevirerek ilerliyor.
    
     -Nasreddin Hoca gibisin diyorlar-
    
     Kendisini bu şekilde görenlerin hayretler içerisinde kaldığını dile getiren Karaca, Trafikte beni görenler, Biz düz bile zor kullanırken sen nasıl ters binebiliyorsun- Nasreddin Hoca gibisin diyorlar. Şu anda bisikleti aralıksız ters kullanma rekorum 6 saat, bunu 24 saate çıkarmayı hedefliyorum diye konuştu.
     Daha önce katıldığı birçok yarışmada derece aldığını ifade eden Karaca, maddi imkansızlıklar nedeniyle bisiklete 9 yıl ara verdiğini, yeniden milli takıma seçilmenin ise kendini mutlu ettiğini belirtti.
     Milli takım antrenörü Ergun Esenkaya ise 24 Eylülde yapılacak şampiyonada Karacaya güvendiğini söyledi.
     Karacanın şampiyonada madalya şansı en yüksek sporculardan birisi olduğunu vurgulayan Esenkaya, şunları kaydetti:
     Abdullah, gayet yetenekli, becerikli, performansı üst seviyede, iyi bir arkadaşımız. Burada bisiklete ters binen Karaca, dünya şampiyonasında ise düz binip şampiyon olacak. Ters bindiğini ilk defa burada kampta gördüm ve bu beni de şaşırttı. Ters kullanarak bile yarışabilecek durumda. Bu da kendine ayrı bir öz güven sağlıyor.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Dünya şampiyonasına bisiklete ters binerek hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER