Dünya üçüncüsüne bir ödül de validen

Dünya üçüncüsüne bir ödül de validen -Vali Karaloğlu, hazırladığı Fosforlu Ev Aletleri Projesi ile olimpiyatlarda dünya 3.sü olan öğrenciyi ödüllendirdi


VAN (A.A) - Yaptığı Fosforlu Ev Aletleri Projesi ile olimpiyatlarda dünya üçüncüsü olan ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Sevgi Öztürke, bir ödül de Vali Münir Karaloğlu verdi.
     Muradiye Akbulak Yatılı Bölge İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Sevgi Öztürk, teknoloji tasarım dersinde yaptığı Fosforlu Ev Aletleri Projesi ile Türkiyede olimpiyatlara katılmaya hak kazanan 3 kişiden biri oldu.
     Projeyle dünya 3.sü olan Öztürk, madalyasını da alarak, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, okul müdürü Serkan Güçin ve babası Tacettin Öztürk ile birlikte Vali Karaloğlunu makamında ziyaret etti.
     Yaptığı projenin ilham kaynağının ateş böcekleri olduğunu anlatan Öztürk, yaklaşık 10 yıl ömrü bulunan fosfor boyasıyla kaplı araç ve gereçlerin, karanlık ortamlarda parlayarak, az miktarda ışık ürettiği belirtti.
     Öztürk, projenin özellikle depremlerde oluşacak göçük ve enkaz altında kalan yaralıların karanlık ortamda işlerine yarabileceğini anlattı.
     Vali Karaloğlu, Sevginin aldığı ödülün çok önemli olduğunu belirterek, baba Tacettin Öztürke, Kızını okula gönderdiğin için bir aferin ve ona destek olduğun için de bir aferin daha diyerek tebrik etti.
     Vali Karaloğlu, Öztürk ve öğretmenini tebrik edip, Öztürke ödül olarak 5 çeyrek altın verdi.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Dünya üçüncüsüne bir ödül de validen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER