Organ Bağış Haftası

Organ Bağış Haftası -Bursa Sağlık Müdürü Dr. Akan: -Antalya bölgesi ile birlikte Türkiyede en yüksek orana sahip bölge konumundayız


BURSA (A.A) - Bursa Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, organ bağışında Bursa bölgesinin kasım ayı itibarıyla Türkiyede en yüksek orana sahip bölge konumunda olduğunu bildirdi.
     Dr. Akan, Organ Bağış Haftası dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, organ bağışına çok önem verdiklerini ve yapılan çalışmalarla Bursanın, Türkiye içerisinde Antalya ile birincilik koltuğuna oturduğunu belirtti.
     Türkiyenin, organ bağışı konusunda istenen seviyede bir bilince ulaşamadığını ifade eden Akan, Yaptığımız değerlendirmelerde 1 milyon nüfus başına düşen kadavra verici sayısı, 2011 yılı için Avrupa ülkelerinde ortalama 25 ile 35 arasındayken ülkemizde maalesef 4,5 seviyesinde. Bursa bölgesinde ise bunun biraz üstünde olmasına rağmen istenilen seviyede değildir dedi.
     Akan, Türkiye ortalamasına bakıldığında Bursanın 4. sırada olmasına karşın, temmuzdan itibaren İl Sağlık Müdürlüğü olarak ciddi çalışmalara imza attıklarını vurgulayarak, O çalışmalar neticesinde bugün geldiğimiz noktada 2012 yılının ilk 10 ayında bu oran 6,8e ulaşmıştır. Böylelikle Antalya bölgesi ile birlikte Türkiyede en yüksek orana sahip bölge konumundayız. Hedefimiz yıl sonuna kadar yapacağımız çalışmalarla birincilik koltuğuna oturmak diye konuştu.
     Özcan Akan, ayrıca Organ Bağış Haftası kapsamında etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Organ Bağış Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER