Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü -Antalyadaki yürüyüş, Konyaaltı sahil şeridi boyunca yapıldı -İl Sağlık Müdürü Bilgin: -(Adımlarımız ne kadar uzarsa hayatımız da o kadar uzar) sloganıyla her gün olmasa bile mutlaka haftanın belli günle


ANTALYA (A.A) - Dünya Sağlık Örgütünün fiziksel hareketliliğin sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla ilan ettiği Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Antalyada 10 bin adım atın etkinliği düzenlendi.
     Konyaaltı Minicity önünde toplanan katılımcılara Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Antalya Baro Başkanı Zafer Köken de eşlik etti. Konyaaltı sahili boyunca yaklaşık 1,5 kilometre yürüyen katılımcılar, ilginç görüntüler oluşturdu.
     Vali Yardımcısı Balcıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, atılan her adımın hastaneden, doktordan uzağa gitmek anlamına geldiğini vurguladı. Balcıoğlu, Sağlık Bakanlığının başlattığı obeziteyle mücadele projesinin de önemine işaret etti.
     İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, dünyadaki sağlık sorunlarının kaynağının, fiziksel aktivitenin azalması ve yanlış beslenme olduğunu anlattı. Bilgin, yetersiz fiziksel aktivitenin başta obezite olmak üzere kalp hastalıkları, meme ve kolon kanseri, kan yağları ve kolesterol yüksekliği gibi hastalıklara neden olduğunu belirtti.
     Sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine işaret eden Adem Bilgin, Antalyada sadece yürümeyi değil, yüzmeyi de öneriyoruz. Ayrıca coğrafi durumun müsait olması nedeniyle bisikleti de öneriyoruz. Burada esas amaç, kaslarımızı hareket ettirmek. (Adımlarımız ne kadar uzarsa hayatımız da o kadar uzar) sloganıyla her gün olmasa bile mutlaka haftanın belli günleri yürümeyi öneriyoruz dedi.
     Günde en az 3-5 bin adım atılması gerektiğini vurgulayan Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Keşke yapabilsek de günde 10 bin adım atsak. 20 dakikadan az aktiviteleri sağlığa çok yararlı aktivite olarak görmüyoruz. En iyisi 20-25 dakikanın üzerine çıkabilmektir. Bunun üzerinde ne kadar çok spor yaparsak, o kadar önemlidir. Ama mağaza vitrinlerine bakarak yürümeyi kastetmiyoruz. Sanki bir yere yetişecekmiş gibi hızlı tempolarla yürümeyi kast ediyoruz.
     Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş, Konyaaltı Belediyesi önünde sona erdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER