Öğrencilerden ikinci el eşyalara rağbet

Öğrencilerden ikinci el eşyalara rağbet


MUŞ (A.A) - Üniversiteyi kazanıp Muşa gelen öğrenciler, ikinci el eşyalara rağbet gösteriyor.
     Bu yıl Muş Alparslan Üniversitesini kazanıp Muşa gelen ve evlerde kalan öğrenciler, ikinci el eşyaların satıldığı mağazalardaki eşyaları satın alıyor.
     İkinci el eşya satışı yapan İsmail Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Muşa üniversite için çok sayıda öğrenci geldiğini belirterek, öğrencilerin maddi durumlarının düşük olduğu için ikinci el eşya aldığını söyledi.
     Öğrencilerin genellikle doğu illerinden Muşa geldiğini ve ekonomik durumlarının fazla iyi olmadığı için sıfır eşya alamadığını kaydeden Yavuz, şöyle konuştu:
     Ev kiralayan öğrenciler daha sonra eşya telaşına düşüyor. Onlar da en uygun fiyatlı eşyaları, mağazamızdan alıyor. Genelde 3-4 arkadaş birleşip buradan televizyon, kanepe, buzdolabı, masa ve sandalye alıyorlar. Biz de onlara bu konuda yardımcı oluyoruz. Şu an kanepeleri 50-100 lira, televizyonları 100-150 lira, çamaşır ve bulaşık makinelerini 150-250 lira arasında değişen fiyatlarla satıyoruz.
     Eşya alan öğrencilerden Murat Yıldırım ise, Elazığdan Muşa geldiğini ifade etti.
     Yıldırım, 3 arkadaşımla ev tuttuk. Eşya ihtiyaçlarımızı ikinci el mağazasından karşıladık. Bütçemize uygun eşyalar var. Onları aldık. İleride diğer eşyalarımızı da alacağız. Öğrenci olduğumuz için maddi durumumuz tüm eşyaları aynı anda alamaya yetmiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Özkan Ergün
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Öğrencilerden ikinci el eşyalara rağbet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER