Dünyaca ünlü hafız Sadien, ramazan etkinliği

Dünyaca ünlü hafız Sadien, ramazan etkinliği kapsamında Kuran okudu


ISPARTA (A.A) - Dünyaca ünlü Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien,Isparta Belediyesinin ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Kuran okudu.
     Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien, programdan önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan dolayısıyla düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılmak amacıyla Türkiyeye geldiğini söyledi.
     Türkiyede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sadien, Türklerin Kuran-ı Kerim dinlemeyi ve okumayı çok sevdiklerini, özellikle gençlerin Kuran-ı Kerim okumasının, dinlemesinin ve onu sevmelerinin çok önemli olduğunu belirtti.
     Kuran-ı Kerim okumaya altı yaşında başladığını ifade eden Sadien, özellikle ramazanda yapılacak en güzel şeyin Kuran-ı Kerim dinlemek, okumak ve Kuranın emrettiği şekilde yaşamak olduğunu söyledi.
     2003 yılı Dünya Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması birincisi Ahmet Karalı ise ramazan ayına ulaşmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti.
     Rahmeti ve bereketiyle canlı bir şekilde hissettikleri mübarek ramazan ayının Türkiyede diğer İslam ülkelerinden çok daha güzel kutlandığını ifade eden Karalı, İstanbulda ramazan bir başka, sahur bir başka, iftar bir başka ama artık İstanbuldaki o hareketliliği, coşkuyu, hissiyatı ülkemizin her köşesinde yaşıyoruz diye konuştu.
     Daha sonra, Sadien ve Karalı, Kaymakkapı Meydanındaki ramazan çadırında Kuran-ı Kerim okudu. Sadien ile Karalı, Arapça ve Türkçe dua etti.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Dünyaca ünlü hafız Sadien, ramazan etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER