Dünyanın en kahraman alayının ismi camide

Dünyanın en kahraman alayının ismi camide yaşatılacak -Türk askerinin kahramanlık destanları yazdığı Çanakkale Savaşlarında, Anzaklar ile son eri şehit olana kadar mücadele eden 57. Alayın adını taşıyacak caminin temeli törenle atı


ÇANAKKALE (A.A) - Dünyanın gördüğü en kanlı savaşlardan biri olan, Türk askerinin kahramanlık destanları yazdığı Çanakkale Savaşlarında, Anzaklar ile son eri şehit olana kadar mücadele eden 57. Alayın adı, camide yaşatılacak.
     Çanakkalenin Eceabat ilçesinde 57. Alay Camisi Müştemilatını Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, 57. Alay Camisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.
     Kaymakam Mehmet Akçay, törende yaptığı konuşmada, caminin temel atma aşamasına çok kısa bir sürede gelinmesinin büyük bir başarı olduğunu belirterek, İnşallah önümüzdeki yıl ramazan ayında yeni camimizde ibadetleri vatandaşlarımız yapma imkanı bulacaklar dedi.
     Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz da 7. Alay Camisinin bu bölgede oturan vatandaşlara ve ziyaretçilere çok büyük katkı sağlayacağını, ulvi bir görevin gerçekleştirildiğini belirterek, Bu yeri cami yapımı için bizler tahsis ettik. İstanbul Valimiz Hüseyin Avni Mutlunun bu yerde cami projesinin gerçekleştirilmesi için bizlere çok büyük katkıları oldu diye konuştu.
     İl Müftü Vekili Alaaddin Tosun ise camilerin, Kabenin birer şubesi olduğunu söyledi. Tosun, Ecdadımız, dedelerimiz, Osmanlı, Türk milleti, yaşadığı her köyü her coğrafyayı semasını kubbeler ile süslemişti. Şehitlik yolu üzerinde temeli atılacak bu mabet bir hayat kaynağı olacaktır. Cami yapımında hizmet edenler ve çalışanlar Allaha gönül verenlerdir. Bütün bölgesi şehit kanları ile sulanmış Eceabatta cami yapılıyor diye inanıyorum ki şehitlerimiz de bizlerden razı ve bizler ile beraber şeklinde konuştu.
     Dernek Başkanı Ergün Gören de caminin yapımında kendilerine katkı sunanlara teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından katılımcılar birlikte butona basarak caminin temelini attı.
     Eceabat İsmetpaşa Mahallesi Çamburnu mevkisindeki kaymakamlık lojmanı yanında yer alan parselde gerçekleştirilen temel atma törenine İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sinan Okumuş, AK Parti Eceabat İlçe Başkanı ve 57. Alay Camisi Dernek Başkanı Ergün Gören ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Dünya tarihinin en kahraman alayı-
    
     Türk ordusunun güzide alaylarından biri olan 57. Alay, Anzaklar ile son eri şehit olana kadar mücadele etti.
     Tüm askerleri şehit olduktan sonra Alayın sancağı Anzakların eline geçti. Bugün Avustralyanın Melborn kentinde yer alan askeri müzede sergilenen 57. Alayın sancağının altında ise şu not yer alıyor:
     Bu alay sancağı, Gelibolu savaş alanından getirilmiştir ama esir edilememiştir. Çünkü Türk ordusunun milli geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilemez. Bu sancak, sonuncu muhafızın da altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalına asılı olarak bulunmuştur. Kahramanlık timsali olarak karşınızda bulunan bu Türk alay sancağını selamlamadan geçmeyiniz.
    
     Muhabir: Bülent Ersöz / Burak Akay
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Dünyanın en kahraman alayının ismi camide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER