Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli

Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli -Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan: -"Hamileliğin sonlanması üzücü ama bizim için sürpriz değil. Bir kaç ay sonra yeniden deneme yapabiliriz"


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Ömer Özkan, "Hamileliğin sonlanması üzüzü ama bizim için sürpriz değil. Birkaç ay sonra yeniden deneme yapabiliriz" dedi.
     Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sertin hamileliğinde klasik bir tüp bebek tedavisinde yaşanan bütün risklerin bulunduğuna dikkati çekti. Sertin hamileliği için ilk 3 ayın çok önemli olduğuna dikkati çeken Özkan, "Bu 3 ayı atlatsaydık riskler çok azalacaktı. Ancak her tüp bebek tedavisinde olabildiği gibi ilk denemede gebeliği sonlandırdık. Hamileliğin sonlanması üzücü ama bizim için sürpriz değil. Bir kaç ay sonra yeniden deneme yapabiliriz" diye konuştu.
     Özkan, Serte hamileliğin risklerini daha önceden anlattıklarını ve psikolojik olarak bu risklere karşı kendisini hazırladıklarını belirtti. Özkan, Sertin moralinini iyi olduğunu kaydetti.
     Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Derya Serte, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkanın başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011de gerçekleştirilen ve 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmişti.
     Serte 2 Nisanda embriyo transferi yapılmış ve 12 Nisanda da gebelik sonuçlarının olumlu olduğu yönünde açıklama yapılmıştı. Hastaneden bugün yapılan açıklamada ise bebeğin kalp atışlarının izlenememesi nedeniyle gebeliğin sonlandırıldığı belirtilmişti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünyanın ilk kadavradan rahim nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER