Dünyanın kadavradan ilk rahim nakli

Dünyanın kadavradan ilk rahim nakli -Erken test sonuçlarının beklenen gebelik bulguları ile "uyumlu" olduğu açıklanan Sertin hamilelik süreci sağlıklı şekilde devam ediyor


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde dünyanın kadavradan ilk rahim nakli yapılan Derya Sertin gebeliği ile ilgili sürecinin sağlıklı şekilde işlediği bildirildi.
     Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Serte, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011de gerçekleştirilen ve 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmişti.
     Nakilden sonra genç kadının hamile kalabilmesi için tedavi sürecine devam edildi. Yaklaşık 1,5 yıllık süreçte Sert için en iyi kalitede embriyolar donduruldu. Embriyoların rahme yerleştirilmesi için uygun bir an beklendi ve 2 Nisanda embriyo transferi işlemi başlatıldı. 10 günün ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Ünal tarafından yapılan açıklamada, Sertin beklenen gebelik sonuçlarının "uyumlu" olduğu açıklandı.
    
     -Ailesi de kabul ederse bebeğin adı "Akdeniz" olacak-
    
     AA muhabirinin hastane yetkililerinden edindiği bilgiye göre Sert, normal hamilelik sürecini takip altında sürdürecek, 33 ya da 34üncü haftada doğum yapması sağlanacak.
     Sertin doktorlarının, hamilelik sürecinin başarıyla tamamlanıp doğması halinde bebeğe "Akdeniz" adının verilmesini önerecekleri kaydedildi.
    
     -Dünyanın gözü Akdeniz Üniversitesinde-
    
     Dünyanın kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi, ulusal basın mensuplarının yanı sıra yabancı gazetecilerin de ilgi odağı oldu. Serte embriyo transferinin ardından yabancı gazeteciler de hastanedeki gelişmeleri yakından takip etmeye başladı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir - Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünyanın kadavradan ilk rahim nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER