Durer, İslamofobi Çalıştayına katılacak

Durer, İslamofobi Çalıştayına katılacak


BİTLİS (A.A) - Bitlis Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği Başkanı Serdar Durer, 26-27 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan İslamofobi Çalıştayına katılacak.
     Derneğin basın sorumlusu Mehmet Sani Nayır, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Marma Kongre Merkezinde düzenlenecek İslamofobi Çalıştayına, dernek başkanı Durerin katılacağını belirtti.
     Çalıştaya, Türkiyenin yanı sıra, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden de birçok genç yazarın katılacağını ifade eden Nayır, şunları kaydetti:
     Çalıştayda BBC, The Guardian, The Huffington Post, The Daily Telegrapy ve The Indepented gibi uluslararası basın kuruluşlarından, 15 gazeteci ve yazarın yanı sıra, Türkiyeden birçok yazar, gazeteci ve akademisyen İslamofobiyi tartışacak. Medyadaki ayrımcı dile karşı farkındalık oluşturmak için yapılan programda, İslamofobi nedir, Batı medyasında İslamofobi, nedenler, sonuçlar, İslamofobi ve politika, İslamofobi ile ilgili çözüm önerileri, İslamofobi ve gazetecilik başlıkları altında İslamofobi kavramı incelenecek.
     Çalıştayın, Maltepe Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenleneceğini belirten Nayır, programda tanınmış gazeteci ve yazarların katılacağını ifade etti.
     Nayır, 125 gencin kabul edileceği programa, şehir dışından katılacak olanların konaklama masrafları, Maltepe Üniversitesince karşılanacak. Çalıştay TRT tarafından çekilecek. Çalıştayda İslamofobi temalı belgeselin galası yapılacak. Ayrıca bir fotoğraf sergisi de açılacak. Çalıştay 2 gün sürecek dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Durer, İslamofobi Çalıştayına katılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER