Düzcede öğretmenlere hizmetiçi eğitim veriliyor

Düzcede öğretmenlere hizmetiçi eğitim veriliyor


DÜZCE (A.A) - Okulların kapanmasıyla Düzce genelinde, 242 okul öncesi ve bin 154 sınıf öğretmeni hizmetiçi eğitime alındı.
     Uzaktan ve yüz yüze gerçekleştirilecek eğitimler, hafta içi her gün 5 saat sürecek. Hazırlanan eğitim programlarıyla ilköğretim kurumlarındaki öğretmenler ile okul öncesi öğretmenlerinin mesleki gelişimlerinin artırılması ve motivasyonlarının sağlanması amaçlanıyor.
     Öğretmenlere zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun uygulanması, eğitimde aile, çocuk ve öğretmen faktörlerinin önemi gibi çeşitli konularda sunumlar yapılacak.
     Eğitim süresince Milli Eğitim Bakanlığının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgilerin yanı sıra öğretmenlik mesleğinde kişisel ve mesleki gelişimin önemi de anlatılacak.
     Öğretmenlere, beden dilini nasıl kullanmaları gerektiğinin aktarılacağı eğitimlerde, öğrenciyi tanıma teknikleri, özel eğitim ve kaynaştırma yöntemleri, sınıf rehberliği, meslek etiği, öğrenme stratejileri gibi konularda da bilgi verilecek.
     Hizmetiçi eğitim sayesinde öğretmenler, okulda yaptıkları çalışmalar hakkında konuşma, sorgulama ve değerlendirme imkanı da bulacak.
     Eğitim programı, 29 Haziranda sona erecek.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzcede öğretmenlere hizmetiçi eğitim veriliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER