Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Necip Fazıl, şiirleriyle anıldı


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, "Ölümünün 30. Yılında Necip Fazıl" Programı düzenledi.
     Konferans salonundaki etkinlik, Çilimli MYO ile Gümüşova MYO öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisiyle başladı.
     Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç, "Necip Fazılın Düşünce Dünyası" konulu sunumu ile, Yrd. Doç. Dr. Recai Özcan, "Necip Fazılın Poetikası", Okutman Aslıhan Haznedaroğlu "Tiyatro Anlayışı, Tiyatroda Bir Adam Yaratmak", Okutman İsmail Kumsar "Necip Fazılın Şiirinde Temalar" konulu sunum yaptı.
     Program, Necip Fazılın farklı yönlerinin öğrencilerle paylaşımıyla devam etti.
    
     -Brucella aşı kampanyası-
    
     Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "brucella hastalığına" karşı aşı kampanyası başlattı.
     İl Müdürü Harun Kabaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk arasında "yavru atma hastalığı" olarak bilinen ve süt ürünlerinin kaynatılmadan tüketilmesi nedeniyle insanlara geçen brucella ile ilgili aşı kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Kabaoğlu, 15 Hazirana kadar sürecek kampanya kapsamında 21 bin dişi büyükbaş ve 4 bin dişi küçükbaş hayvana aşı yapmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:
     "Hem insan hem de hayvan sağlığı açısından çok önemli olan brucella hastalığı ile mücadelede bakanlık olarak yoğun mücadele kampanyası yürütüyoruz. Aşılama kampanyasının başarıya ulaşması için muhtarlıklarımıza ve yetiştiricilerimize büyük görevler düşmektedir.
     Personelimiz aşılama için köye geldiklerinde bütün yetiştiricilerimizin kampanyaya katılmaları ve hayvanlarını aşılatmaları gerekmektedir."
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER