Düzce, raftingin yeni gözdesi olmaya aday

Düzce, raftingin yeni gözdesi olmaya aday -Türkiyede rafting sporlarının yapıldığı 3üncü büyük merkez olan Düzcede rafting sporuna ilgi artıyor -Düzce Kültür ve Turizm Müdürü Budak: Birkaç yıl sonra Düzce, Türkiye genelin


DÜZCE (A.A) - Türkiyenin 3üncü büyük rafting sporlarının yapıldığı Düzcede, rafting sporuna ilgi her geçen gün artıyor.
     Düzce Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, AA muhabirine, Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen köyünde yaklaşık 10 yıldır rafting yapıldığını anlattı.
     Düzce Valiliğinin 11 kilometrelik parkuru rafting alanı olarak ilan ettiğini anımsatan Budak, buranın Türkiye şartlarına göre üçüncü zorluk derecesinde bulunduğunu söyledi.
     Budak, sezonu açtıklarını ifade ederek, Burası, herkesin çok rahatlıkla ailesiyle gelip hiçbir tehlikesi olmadan rafting yapabileceği bir alanımızdır. Her türlü işletmelerimiz, konaklama yerlerimiz ve yöresel ürünlerimiz mevcuttur. Biz sadece rafting de değil, doğa, şelale ve yaylalarda da çeşitli etkinlikler yapıyoruz diye konuştu.
     Düzcenin İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehre yakın olması nedeniyle cazibesini kaybetmediğini belirten Budak, insanların günübirlik gelerek rafting yapabileceğini kaydetti.
     Budak, bu nedenle Türkiyede önemli avantaja sahip olduklarını dile getirerek, Ama daha henüz yeni yeni gelişmekteyiz. Umuyorum birkaç yıl sonra Düzce, Türkiye genelinde raftingde ilk sıralara gelecektir şeklinde konuştu.
     Bu arada, hafta sonu tatilini fırsat bilen çok sayıda vatandaş, Melen Çayında rafting yapmanın heyecanını yaşadı.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzce, raftingin yeni gözdesi olmaya aday Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER