Edincikten, Bulgaristandaki kardeş kent Niğboluya cami

Edincikten, Bulgaristandaki kardeş kent Niğboluya cami desteği


BALIKESİR (A.A) - Bandırmanın Edincik beldesi, Bulgaristandan kardeş kent kabul ettikleri Niğboluya cami yapılması için destek verecek.
     Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Edincikten biraz daha küçük bir belde olan Niğbolunun nüfusunun yaklaşık yüzde 50sinin Müslüman olduğunu belirterek, zaman zaman karşılıklı olarak ziyarette bulundukları kardeş kentte cami yapımına maddi destek vereceklerini söyledi.
     Niğbolu ile Edincik arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi için de çaba harcayacaklarını ifade eden Yağcı, bölgelerindeki iş adamlarının, bu kente yatırım yapmasını sağlamaya çalışacaklarını bildirdi.
     Edincikteki tarihi evlerin restore edilerek, turizme kazandırılması amacıyla da yoğun bir çaba harcadıklarına dikkati çeken Yağcı, Edincikin, gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında tanıtılması amacıyla çalışıyoruz. Erdekteki bazı turistik işletme sahiplerini ziyaret ederek, beldemizdeki tarihi evlerin restorasyonu için destek isteğime olumlu yanıtlar aldım. İşletme sahiplerine teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Edincikten, Bulgaristandaki kardeş kent Niğboluya cami Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER