Edirnede kentsel dönüşüm çalışmaları

Edirnede kentsel dönüşüm çalışmaları -Roman vatandaşlar için 590 konut inşa edilecek -Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -Romanlara atlarını bağlayabilecekleri gibi bahçeleri olan ikişer katlı binalar yapılması planlanıyor


EDİRNE (A.A) - Edirnede kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Roman vatandaşlar için 590 konut inşa edilecek.
     Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, kentsel dönüşüm projelerinin detaylarını Ankarada Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile görüştüğünü söyledi.
     Kentsel dönüşüm kapsamında Romanların yaşam tarzlarını dikkate aldıklarını ifade eden Sedefçi, Menzilahir Mahallesindeki Roman vatandaşlarımıza 590 konut yapmak istiyoruz. Romanlara atlarını bağlayabilecekleri gibi bahçeleri olan ikişer katlı binalar yapılması planlanıyor. Yılbaşına doğru somut adımlar atılacağını düşünüyorum dedi.
     Kent merkezindeki sanayi çarşısının yerine ise içinde siteler, otel ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu yaşam alanı oluşturulmasının planlandığını anlatan Sedefçi, projeyle ilgili TOKİden bir heyetin gelecek hafta incelemelerde bulunacağını belirtti.
     Sedefçi, TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 5 bin kişilik spor salonu ile 15 bin kişilik stadyum yapılmasını içeren protokolün onaylanması için Maliye Bakanlığına gönderildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirnede kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER