Edirnede taksici ve öğrenci eylemleri

Edirnede taksici ve öğrenci eylemleri -Ulaşım ücretlerine yapılan zammı protesto eden üniversite öğrencileri ile araçlarında 7 yolcu taşımak isteyen taksiciler, belediye önünde eylem yaptı


EDİRNE (A.A) - Edirnede, ulaşım ücretlerine yapılan zammı protesto eden üniversite öğrencileri ile araçlarında 7 yolcu taşımak isteyen taksiciler, belediye önünde eylem yaptı.
     Tahmis Meydanında toplanan üniversite öğrencileri, ellerinde taşıdıkları Ulaşım zamları geri alınsın yazılı pankartla, sloganlar eşliğinde Edirne Belediyesine yürüdü.
     Belediye önünde grup adına açıklama yapan Hamza Dilbaz, zamların geri alınması için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.
     Dilbaz, toplanan imzaları, belediye meclis toplantısında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiye vereceklerini kaydetti.
     Yer olmadığı gerekçesiyle salona alınmayan iki öğrenci, Başkan Sedefçi ile makam odasında görüştü.
     Dilbaz, Edirne halkının da bu karardan rahatsızlık duyduğunu öne sürerek, Bu imzaları size sunuyoruz ve dikkate almanızı talep ediyoruz. Çünkü yapılan zamların kanuni bir gerekçesi olmadığına inanıyoruz. İmzalarımızı size teslim ediyoruz. En kısa zamanda cevap bekliyoruz dedi.
     Sedefçi de öğrencilerin en ucuz fiyata ulaşım hakkı talep etmesinin en doğal hakları olduğunu söyledi.
     Göreve geldiği 2004 yılında 1 lira olan öğrenci ulaşım fiyatının, şu anda 1,15 lira olduğunu ifade eden Sedefçi, 9 sene Edirne halkı ve öğrenci kardeşlerimiz 1 liradan taşınmışlar. Bugün 1,15 liradan taşınacaklar. 9 yılda verilen zam 15 kuruştur. Benzine gelen zam yüzde 400 civarındadır diye konuştu.
     Sedefçi, öğrencilerin talebinin değerlendirileceğini kaydetti.
     Edirnede Şubat ayı meclis toplantısında 1 lira olan öğrenci biniş ücreti 1,15 lira, 1,50 lira olan sivil biniş ücreti de 1,65 lira olmuştu.
    
     -Taksicilerden eylem-
    
     Öte yandan, öğrenciler belediye önünden ayrıldığı sırada, yaklaşık 100 taksici klakson çalarak belediye binasının önüne geldi.
     Araçlarından inen taksiciler, yöneticilerin sorunlarıyla ilgilenmediği gerekçesiyle alkışlı protestoda bulundu.
     Edirne Taksiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çağlayan, grup adına yaptığı açıklamada, Karayolları Trafik Kanununa göre taksilerin 7+1 yolcu kapasiteli araçlar olduğunu söyledi.
     Kanunun Türkiyedeki bazı kentlerde uygulandığını belirten Çağlayan, Bizim belediyeden isteğimiz, kanunun bize vermiş olduğu hakkı yönetmelikle elimizden almasın. Biz de 7 kişilik araçlarla taksicilik hizmetini daha kaliteli ve daha ucuz bir şekilde yapalım dedi.
     Çağlayan, ayrıca ücretsiz servislerin ve A-1 yetki belgeli araçların güzergah dışında çalışarak, kentteki taksicilerin kazancını olumsuz etkilediğini iddia etti.
     Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.
     Bu arada, Edirne Belediyesine ulaşımın sağlandığı yol, taksicilerin eylemi nedeniyle bir süre trafiğe kapalı kaldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirnede taksici ve öğrenci eylemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER