Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Gençlik Merkezi İzci Grubu çevre temizliği yaptı


EDİRNE (A.A) - Edirne Gençlik Merkezi İzci Grubu çevre temizliği yaptı.
     Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 25 kişilik Edirne Gençlik Merkezi İzci Gurubunun İyilik Ağacı Projesi kapsamında Musabeyli köyündeki koruda genel temizlik ve bakım çalışması yaptığı belirtildi.
     Projeyle uygulanan çalışmalarda, gençlerde toplumsal sorumluluk bilincini kurumsal ve uygulamalı olarak kazandırma, işbirliği dayanışması, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerinin geliştirildiği ifade edilen açıklamada, izcilerin çalışmaların ardından köy sakinlerine müzik dinletisi sundukları kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, temizliğin insanlık için önemli olduğunu belirtti.
     Çevre temizliği yapmak ve çevre bilinci aşılamanın izciliğin temel ve önemli hedeflerinden biri olduğunu vurgulayan Ocak, izcilerin her ortamda topluma hizmet ettiğini kaydetti.
    
     -AB Koordinasyon Toplantısı-
    
     AB Bilgi Ağının Desteklenmesi Projesi kapsamında Ankarada düzenlenen toplantıya Edirneyi temsilen Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Fatih Eteşin katıldığı bildirildi.
     Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, toplantıda AB üyeleri, AB Bilgi Merkezi koordinatörleri ve delegasyon temsilcilerinin değerlendirmeler yaparak, AB süreci konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.
    
     -ETB Başkanı Yardımcı, Bakan Yıldırım ile görüştü-
    
     Edirne Ticaret Borsası (ETB) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştü.
     ETBden yapılan yazılı açıklamada, Ankaradaki TOBB binasındaki görüşmede, Yardımcı ve Yıldırımın Edirneye yapılması planlanan hızlı tren, tır geçişleri ve Çorlu Havaalanı konuları hakkında bilgi alışverişinde bulunduğu belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Yardımcı, Bakan Yıldırım ile gerçekleştirdikleri görüşmenin verimli geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Sayın Bakanımıza Çorlu Havaalanının daha aktif kullanımıyla ilgili görüşlerimizi ilettim. Bakanımız bu konuyla ilgili askeri yetkililerle görüşüldüğünü, sorun çözüldüğünde havaalanımızı daha aktif kullanmayı planladıklarını belirtti. Öte yandan hızlı trenle ilgili en kısa zamanda müjdeli bir haber vereceklerini ekledi. 2014 yılında hızlı trenle ilgili çalışmalar başlayacak gibi görünüyor. Ayrıca son dönemlerde Bulgaristan gümrük sahasındaki inşaat çalışmalarından kaynaklı olarak tır geçişlerindeki sıkıntı için de bakanlık olarak Bulgarlar ile görüşüldüğünü ve sorunun çözülmesi için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Sayın bakanımızın bölgeyle ilgilendiren konulara ilgili olması bizleri ayrıca sevindirmiştir.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER