Edirnenin fethinin 652. yıl dönümü

Edirnenin fethinin 652. yıl dönümü -Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtında tören düzenlendi


EDİRNE (A.A) - Edirnenin fethinin 652. yıl dönümü kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.
     Atatürk Anıtında düzenlenen tören, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze Komutanlığı Mehteran Birliğinin, Selimiye Meydanından Atatürk Anıtına yürümesiyle başladı.
     Törende, Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Atatürk Anıtına çelenk koydu.
     Törende konuşan Edirne Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Füsun Çakır, Osmanlının fethinden önce küçük bir şehir olan Edirnenin, Balkanlarda hakimiyet kurmak için stratejik öneme haiz bir Bizans şehri olduğunu anlattı.
     Çakır, 1361-1453 yıllarında Osmanlıya başkentlik yapan Edirnenin, Osmanlının Rumeliye yerleşmesi ve Avrupa ortalarına kadar genişlemesinde askeri üs ve dayanak noktası olarak da ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, "Edirnenin fethi, Osmanlıların Avrupaya kesin olarak yerleştiklerini gösteren bir olaydır. Bu, Anadolu Müslüman Türk tarihi için olduğu kadar, Balkanlar ve buna bağlı Avrupa için de bir dönüm noktası olmuştur" dedi.
     Tören, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze Komutanlığı Mehteran Birliğinin konseriyle sona erdi.
     "Genç Osman", "Gafil ne bilir", "Hücum Marşı" gibi eserleri seslendiren mehteran birliği, Edirnelilerin alkışları eşliğinde tören alanından ayrıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Edirnenin fethinin 652. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER