Edirne Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Edirne Belediyesinde toplu iş sözleşmesi -Tüm Bel-Sen ile Edirne Belediyesi arasında 306 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında 306 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
     Edirne Belediyesi düğün salonunda düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ve memurlar katıldı.
     Hamdi Sedefçi, törende yaptığı konuşmada, tek isteğinin Edirne Belediyesi çalışanlarını mutlu edebilmek olduğunu bildirdi.
     Memurların belediyenin her şeyi olduğunu belirten Sedefçi, şunları söyledi:
     "İşçim, memurum, teknisyenim, yardımcım olmazsa ben tek başıma hiçbir şeyim. Tek başına Hamdi Sedefçinin bir şey olmadığını gayet iyi biliyorum. Daha öncesinde memur arkadaşlarımıza 150 lira zam yapılmıştı. Bunu onlarla görüşerek 300 liraya çıkarttık. Şu an 150 lira daha zam yapıyoruz. İşçilerimize, memurlarımıza ne versek azdır. Şu anki sıkıntılarımızı da gayet iyi biliyorsunuz. Bu şartlar altında en iyisini yapmaya çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın."
     Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara da daha önce Edirne Belediyesi memurlarına yapılan zamma ek bir protokol imzalandığını kaydetti.
     Zamda yüzde yüzlük bir artış olduğunu aktaran Baykara, "Sayın başkan, Türkiyede ve Edirnede başarılı projelere imza atmış bir belediye başkanı. Bu önemli projelerin yanında ebetteki çalışanlarıyla kamu emekçisi arkadaşlarımla beraberliğini onlara olan güvenini, emekçiye bakışını bugünkü toplu sözleşmede göstermektedir. Tüm Bel-Sen adına, Edirne Belediyesi çalışanları adına, kendisine teşekkür ederim. İnanıyorum ki zamlar önümüzdeki yıllarda sizleri rahatlatacak seviyeye çıkacaktır" dedi.
     Konuşmaların ardından Sedefçi ve Baykara, 1 yıl geçerli olacak sözleşmeyi imzaladı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Edirne Belediyesinde toplu iş sözleşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER