Edremitte 1. Mysia Uluslararası Havacılık Festivali

Edremitte 1. Mysia Uluslararası Havacılık Festivali


BALIKESİR (A.A) - Akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Edremitte düzenlenen 1. Mysia Uluslararası Havacılık Festivali için uçağı Mor Menekşe ile Edremite geldi.
     Öztürk, kendi tasarımı olan 407 beygir gücündeki uçağı Mor Menekşe ile yapacağı gösteri öncesi vatandaşlara uçağını tanıttı.
     Havacılığa meraklı gençlere seslenen Öztürk, Havacılık bir meslek değil bir yaşam tarzı. Ancak çok sevildiği zaman yapılabilecek bir şey dedi.
     Avrupa ve Amerikadan dahil çoğunluğu kendi uçaklarıyla olmak üzere 300e yakın özel misafirin festivale katılmasının beklendiğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:
     Gösteriler Cumartesi günü saat 15.00de Akçay iskelesinde başlıyor. İki saatlik bir gösteri olacak. Mutelif havacılık unsurlarının katılacağı bir gösteri olacak. Paraşüt atlayışları, model uçak ve helikopter gösterileri. Ayırca seyirciler için uçak simulatörleri var. Bu simulatörlerde skor yapan arkadaşlarımız gerçek uçaklarda uçma imkanı bulacaklar. Bunun dışında bir çok uçuş okulu var bunların tanıtımları yapılacak. Ayrıca benim bir akrobasi uçuşum olacak.
     Edremit Ticaret Odasının ana sponsorluğunda Edremit Körfezinde ilk kez 14-16 Eylül tarihlerinde düzenlenen festival halka açık olarak gerçekleştiriliyor.
     İstanbul Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen festivalde Air Show ve Fly-in gösterileri yapılacak.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Edremitte 1. Mysia Uluslararası Havacılık Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER