Edremitteki kuvvetli yağış, güvenlik kameralarında

Edremitteki kuvvetli yağış, güvenlik kameralarında -Kanlı Derenin taştığı mevkiye yakın noktadaki bir iş yerinin kameralarına, araçların sürüklendiği anlar yansıdı (Görüntülü)


BALIKESİR (A.A) - Kuvvetli yağışın etkili olduğu Edremitte, Kanlı Derenin taştığı mevkiye noktadaki bir iş yerinin güvenlik kameralarına, araçların sürüklendiği anlar yansıdı.
     Kuvvetli yağış nedeniyle hafta sonu 2 bine yakın ev ve iş yeri ile alt yapıda hasarın oluştuğu Edremitte güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler, yaşananların boyutunu gözler önüne seriyor.
     Özellikle Çanakkale-İzmir karayolunda ciddi hasara yol açan Kanlı Derenin taşması sonucu oluşan sel sularının yükseldiği noktadaki bir oto galerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, vatandaşların çaresizliği ve sürüklenen araçlar görülüyor.
     Görüntülerde, saat 23.30 civarında sel sularının, İzmir-Çanakkale karayolunu adeta bir dereye çevirdiği anlar yer alıyor. İlk etapta yolun tek şeridinden akan sular, kameranın görüş alanındaki orta refüjü de aşarak yolun karşı şeridini de etkiliyor.
     Diğer şeritte trafik aksamalı da olsa güçlükle sağlanırken, güvenlik kamerasına yansıyan başka detayda ise bir otomobil, sulara kapılıp sağa sola savrularak sürükleniyor.
     Suyun altında kalarak görünmez hale gelen karayolunun Çanakkale yönü istikametinde ilerleyen bir iş makinesi, araçlarında mahsur kalan üç kişiyi kepçesine alarak kurtarıp, bir oto galerisinin önündeki yüksek alana bırakıyor.
     Sel sularından korunmak isteyen bir grup vatandaşın telaş içinde koşuşturmaları ve yüksek bir yer aramaları da oto galerinin güvenlik kameralarına yansıyor.
     İlçe merkezi Çay İçi Caddesindeki bir bilişim firmasının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise su yavaş yavaş yükseliyor. Su seviyesinin yükseldiğini gören vatandaşlar, panikle araçlarını caddeden alarak daha güvenli bir yere götürmeye çalışıyor.
     Kameralara, su seviyesinin kısa sürede daha da yükselerek yolun karşısındaki bir evin alt katında bulunan dairenin pencere seviyesine ulaşması yansıyor.
     Sel sularından korkan ve kaçmaya çalışan vatandaşların telaşlı koşuşturmaları güvenlik kamerasınca kaydediliyor. Çay İçi Caddesinden odun parçaları, çeşitli eşya ve nesneler akıntı ile sürükleniyor.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Edremitteki kuvvetli yağış, güvenlik kameralarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER