Eğitim

Eğitim-Bir-Senden kılık kıyafet yönetmeliğine protesto


HATAY (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyesi bir grup Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmenliği protesto etmek için basın açıklaması yaptı.
     Eğitim-Bir-Sen Hatay Şubesi Başkanı Cevat Önal, Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi önünde yaptığı basın açıklamasında, eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunun genel sendikası olduklarını belirterek, bugün ülke genelinde sivil itaatsizlik gösterip, iş ve derslere serbest kıyafetle girdiklerini söyledi.
     Devletin, vatandaşıyla, halkın inançlarıyla kavga etmesinin artık bir kenara bırakması gerektiğini ifade eden Önal, devletin insanlarını tanımlamayı değil, tanımayı seçmesi gerektiğini belirtti.
     Olağanüstü dönemlerin oluşturduğu psikolojik baskılardan ve bıraktığı tortulardan bir an önce kurtulmak istediklerini vurgulayan Önal, Şunları kaydetti:
     Darbe dönemindeymişiz gibi ilkel başörtüsü yasağı yönetmenliklerden hala tamamen kazınmamıştır. Halk nasıl giyineceğini, saçların nasıl taranacağını, başın örtülümü açık mı olunacağını belirlesinler diye hiç bir zaman otoriteye yetki vermemiştir. Kimse kendisine verilmeyen yetkiyi kullanmaya kalkmasın. Halk, despotlaşan yönetimlerin insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan yaptırımlarını ortadan kaldırsın diye demokratik hakkını kullanmış ve mevcut iktidarı iş başına getirmiştir. İktidar kendisinden bekleneni yerine getirmeli ve yasakları meşrulaştıracak adımlar yerine halkı özgürleştirecek adımlar atılmalıdır.
     Basın açıklamasından sonra Eğitim-Bir-Sen üyesi Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri okula serbest kıyafetle girdi.
     Daha sonra grup olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER