Eğitime hayırsever desteği

Eğitime hayırsever desteği -Mersinde biri öğretmen iki kardeş, eğitime destek için iki katlı bina ve 6 bin metrekare arsa bağışladı


MERSİN (A.A) - Mersinde biri öğretmen iki kardeş, eğitime destek için iki katlı bina ve 6 bin metrekare arsa bağışladı.
     Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, makamında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, öğretmen Ayfer Mürşitoğlu ve kardeşi Gökhan Mürşitoğlunun eğitime yaptığı desteklerin büyük anlam taşıdığını ifade etti.
     Hayırseverlerin bu bağışla erdemli bir davranış sergilediğini belirten Güzeloğlu, bağışlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.
     Eğitime yapılan yatırımların, en değerli yatırımlardan olduğunu ifade eden Güzeloğlu,(Bir kişi, bir dünyadır) diyoruz. Bir kişiyi değiştirmek için eğitime ihtiyaç var. Onlar da böyle düşünmüş olmalı ki, eğitime destek verdiler. Bu kardeşlerimizi anlamlı desteklerinden dolayı kutluyorum dedi.
     Öğretmen Ayfer Mürşitoğlu da, babasının da eğitime çok önem verdiğini ve eğitime destek için sürekli projeler hazırladığını ama vefat ettiği için bunları hayata geçiremediğini söyledi.
     Eğitime sağladıkları bu destekle annesinin ve babasının isimlerini ölümsüzleştirmek istediklerini vurgulayan Mürşitoğlu, bunun için büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından, Vali Güzeloğlu ve Mürşitoğlu kardeşler, protokolü imzaladı.
     Bağışlanan iki katlı binanın anaokulu olarak kullanılacağı, Ayfer Mürşitoğlu ve Gökhan Mürşitoğlunun anneleri Muazzez Mürşitoğlunun adını taşıyacağı öğrenildi. 6 bin metrekarelik arsaya yaptırılacak okula da hayırsever kardeşlerin babaları Tahsin Mürşitoğlunun adının verileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER