Egzozcuydu maliye okudu iş bulamayınca tel

Egzozcuydu maliye okudu iş bulamayınca tel örgü üretti -Cumhuriyet Üniversitesinin 2 yıllık maliye programından 2004 yılında mezun olan Şenol Alan, iş bulamayınca Bandırmada tel örgü üretmeye başladı


BALIKESİR (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesinin 2 yıllık maliye programından 2004 yılında mezun olan Şenol Alan, iş bulamayınca Bandırmada tel örgü üretmeye başladı.
     Bandırma Küçük Sanayi Sitesinde arkadaşı Karani Dinçer ile tel örgü üretimi yapan Şenol Alan (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında Cumhuriyet Üniversitesinin 2 yıllık maliye programından mezun olduğunu söyledi.
     Bu programı çok istedi için okuduğunu ifade eden Alan, şunları kaydetti:
     Üniversiteyi kazanıp Sivasa gidene kadar, ortaokul yıllarında başladığım radyatör, egzoz ve kaynak işleriyle uğraştım. Sanayide hem çalıştım hem ortaokul ve lise eğitimimi tamamladım. Maliye programından mezun olduktan sonra istediğim şartlarda bir iş bulamadım. Bir süre daha egzoz ve kaynak işleriyle uğraştım. Sonra duyum ve araştırmalarım üzerine Bandırmada ihtiyaç duyulan tel örgü işine merak sardım.
     Alan, tel örgü konusunda Ankarada kurs gördüğünü belirterek, biraz birikim bir miktar borçla arkadaşı Dinçer ile 3 metre yüksekliğinde, 24 saatte bin metrekare örgü yapan makine aldıklarını ifade etti.
     Yaklaşık 5 yıldır helezon, dikenli, PVC kaplama, jiletli tel ve panel çit imalatı yaptıklarını aktaran Alan, Yılın her dönemi üretim yapıyoruz. Geçen yıl toplam 60 bin metre tel örgü ürettik. Bandırmadaki bazı kurum ve kuruluşların, hayvan çiftliklerinin, tel örgüsün biz yaptık diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Egzozcuydu maliye okudu iş bulamayınca tel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER