EHDAV başkanının evine zarar verildiği iddiası

EHDAV başkanının evine zarar verildiği iddiası -Hatayda, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Yeralın evine girilerek zarar verildiği yönündeki şikayet üzerine soruşturma başlatıldı -Yeral: "Karanlık güçlerin en büyük emeli


HATAY (A.A) - Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeralın evine girilerek eşyalarının dağıtıldığı ve zarar verildiği yönündeki şikayet üzerine soruşturma başlatıldı.
     Yeral, merkeze bağlı Ekinci beldesinde bir düğün salonunda CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli ile basın açıklaması yaptı. İki hafta önce Avrupada bulunduğunu ve 6 ülkede konferansa katıldığını ifade eden Yeral, 29-30 Nisan tarihlerinde İranda İslami Uyanış Konferansında resmi davetli olarak yer aldığını aktardı.
     Konferansta her kesimden insanla kucaklaştıklarını ve İslam ülkelerinde cereyan eden kan ve gözyaşının nasıl durdurulacağıyla ilgili müzakere yaptıklarını ifade eden Yeral, burada barıştan, kardeşlikten ve huzurdan bahsettiklerini söyledi.
     Konferansın ardından gezinin olduğunu, ancak ailesinin aramasıyla Hataydaki evine yapılanları öğrendiğini anlatan Yeral, şöyle devam etti:
     "2 ay önce de evime girilmeye çalışılmış, eşim onlarla yüz yüze gelmişti. 3-4 gün önce de benim burada olmadığımdan yararlanan karanlık yarasalar yatak odasına girme cüretini göstermişler, yatağı, çarşafı, kıyafetleri dağıtıp aynayı kırmışlar evimizi talan hale getirmişler. Kaybedecek bir şeyim yok, çünkü bu topluma kendimi adadım. Bu can bu yola adanmış ve kurban yerine gelecektir. Ama o canilerin, teröristlerin benim eşimi, çocuklarımı korkutmaya, bu milletin barış ve huzurunu bozmaya hakları yoktur. Ben devletimi çok seviyorum, adaletine güveniyorum. 100 yıl önce yapılmış bir haksızlığı ortaya çıkarmış güvenlik güçlerimizin, evimize girenleri de en yakın zamanda yakalayacaklarına inanıyorum. Dağıttıklarıyla yetinmemişler ve bir de oraya küçük bir not bırakmışlar Seni yakacağız diye."
     Kardeş kanı akmasın, millet birbirine düşmesin diye çok bedeller ödediklerini, bu vatanın, bayrağın, Mustafa Kemal Atatürkün sahipleri olduklarını belirten Yeral, Karanlık güçlerin en büyük emeli Alevi Sünni kardeş kavgasını çıkarmaktı. Onların oyunun şu ana kadar bozduk, bundan sonra da Allahın izniyle bozmaya devam edeceğiz" dedi.
     Bir daha evine misafir ve hürmetten ayrı bir niyetle balkondan, çatıdan girmeye çalışanların orada "avlanacağını ve cehenneme gönderileceğini" ifade eden Yeral, "Biz şu ana kadar kimseye zarar vermedik. Her zaman mazlum, masum insanlığın yanında yer aldık. Bizi yolumuzdan döndürmeye, korkutmaya çalışanlar artık korkmaları gerekmektedir. Biz yanlış yapmadık ki korkalım. Suçumuz, Alevi Sünni kardeşliği, Türkiye ile Suriyenin savaşmaması için didinmek mi, milli birlik ve beraberliği savunmak mıdır- Eğer bu suç ise bu suçu işledik ve ölümüne kadar işlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
     CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da bu saldırının kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, bunu yapanları kınadı. Bölgenin çok hassas bir süreçten geçtiğini vurgulayan Eryılmaz, bu süreçte bu tür provokatif eylemlerin toplumda huzur ve barışa hizmet etmeyeceğinin herkesçe bilinmesi gerektiğini söyledi.
     BBP İl Başkanı Nevin Zeytineli ise Ali Yeralın Suriyede yaşanan iç karışıklık ve kaosun emperyalist güçlerin oyunu olduğunu söylediği için bu saldırıya maruz kaldığı görüşünde bulunarak, bu eylemi gerçekleştirenlerin bir an önce bulunmasını istedi.
    
     -Hatay Valiliğinin açıklaması-
    
     Konuyla ilgili Hatay Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamada ise 29 Nisan Pazartesi günü saat 01.40 sıralarında kentte faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütünün temsilcisinin evine girildiğiyle ilgili olarak 155 hattına gelen şikayet üzerine güvenlik birimlerinin olay yerine intikal ettirildiği bildirildi.
     Açıklamada, konuyla ilgili olarak yapılan ilk incelemelerin ardından, şüpheli veya şüphelilerin tespit edilmesine ve yakalanmasına yönelik çalışmaların, görevliler tarafından, en kısa zamanda sonuç alabilmek için en üst düzeyde, çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven-Emin Sansar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber EHDAV başkanının evine zarar verildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER