Ehliyetini alana kask hediye

Ehliyetini alana kask hediye -Erdemli ilçesinde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri kask kullanımını yaygınlaştırmak için motosiklet ruhsatı ve ehliyeti almaya gelenlere kask hediye ediyor


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri kask kullanımını yaygınlaştırmak için motosiklet ruhsatı ve ehliyeti almaya gelenlere kask hediye ediyor.
     Geçtiğimiz aylarda kask kullanımı artırmak için sokak denetimlerinde motosiklet ruhsatı ve ehliyeti bulunanlara kask dağıtan ekipler, şimdi de ehliyet ve ruhsat almaya gelen sürücülere kask dağıtmaya başladı.
     Erdemli Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede tescilli 40 bin 249 aracın bulunduğunu, bunun 16 bin 547nin motosiklet olduğunu söyledi.
     2012 yılı içinde meydana gelen trafik kazaları hakkında da bilgi veren Dağı, şöyle devam etti:
     İlçede meydana gelen kazaların yüzde 70i maddi hasarlı 238i yaralamalı ve yüzde 2si ölümlü. Kazalardan 144ünde motosiklet var. Bizde bunu dikkate alarak önce sokak denetimlerinde motosiklet ruhsatı ve ehliyeti bulunanlara kask dağıttık. Daha sonra da Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde yeni motosiklet ruhsatı ve ehliyeti alanlara kask takmayı yaygınlaştırmak için kask hediye etmeye başladık. Motosiklette olmazsa olmaz en önemli ekipman kasktır.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Ehliyetini alana kask hediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER