Ekmeğini yapmadığı unu satmıyor

Ekmeğini yapmadığı unu satmıyor -Gaziantepte bir firma, laboratuvarda herhangi bir sorun gözlenmeyen unu, ekmek yaparak denedikten sonra satıyor -İşletme sahibi Aydıngüler: "Ekmeğinden tatmadığımız unu satmıyoruz" (


GAZİANTEP (A.A) - Adem Yılmaz - Gaziantepte bir işletme, ürettiği unu kendi ekmek fırınında denedikten sonra satışa sunuyor.
     Kentte uzun yıllardır un sektöründe faaliyet gösteren Ali İhsan Aydıngüler, bir süre önce fabrikasına ekmek fırını yaptırdı. Deneyimli ustaları da istihdam eden firma, ürettiği unu ilk olarak kendi fırınına yönlendiriyor. Farklı boyut ve çeşitte ekmek yapılan un, ustaların onayının ardından satılıyor.
     Aydıngüler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hammaddeyi daha kaliteli üreterek, halkın sağlıklı ekmek tüketmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Toplumun ekmeği çok tükettiğini, bu anlamda son yıllarda standartların da ön plana çıktığını hatırlatan Aydıngüler, ürettikleri unu önce laboratuvara gönderdiklerini belirtti.
    
     -"Önemli bir test"-
    
     Aydıngüler, herhangi bir sorun çıkmaması halinde bu kez unu kurdukları fırında ekmek yaparak denediklerini, ekmeği ailesinin ve çalışanlarının da tükettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Bu da bizim için önemli bir test oluyor. Fırında 40a yakın ekmek çeşidi üretiyoruz. Eğer ustalarımız unda bir problem görürse bize bildiriyor. Nedenini araştırıyoruz ve istediğimiz unu elde edinceye kadar çalışmamızı sürdürüyoruz. Herhangi bir sorun olmadığını tespit ettiğimiz unu da müşterilerimize satışa sunuyoruz. Ekmeğinden tatmadığımız unu satmıyoruz. Çıkan ekmekleri biz tüketiyoruz, çalışanlarımıza da dağıtıyoruz."
     Aydıngüler, bünyelerindeki profesyonel ekmek ustalarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ekmek fırınlarına eğitim verdiğini vurguladı.
     Son aylarda tam buğday unundan ekmek yapımının arttığına dikkati çeken Aydıngüler, "Halkımıza daha sağlıklı beslenme için tam buğday unu ekmeğini tüketmelerini öneriyoruz. Gelen talepler doğrultusunda 30-40 çeşit ekmek yapıyoruz. Sebzeli, tahıllı, çavdarlı, yulaflı, mısırlı, üzümlü, cevizli ekmekler yapıyoruz. Günde 3 kez tükettiğimiz ekmeği çeşitlendiriyoruz" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ekmeğini yapmadığı unu satmıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER