Elazığda Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Elazığda Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu konulu konferans düzenlendi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Belediyesi ile Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin organizesinde Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu konulu konferans düzenlendi.
     Elazığ Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi uzmanı Dr. Adil Zorlu,çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuyla ilgili ailelere bilgiler verdi.
     Zorlu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun ortalama her 100 çocuktan 6-7sini etkileyen önemli bir sorun olduğunu belirterek, bu kadar büyük oranda görülen bu sorunun daha iyi bilinmesi ve anlaşılması gerektiğini vurguladı.
     Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun birbiriyle bağlantılı ve 3 tipinin bulunduğunu bildiren Zorlu, bunların dikkat eksikliği öncelikli, hiperaktivite ve her ikisinin birlikte olduğu bileşik tip olduğunu söyledi.
     Çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu konusunda ailelerin öncelikle bilinçlenmeleri, okuyup öğrenmeleri gerektiğini belirten Zorlu, çocuklarında böyle bir sorun olduğunu düşünen ailelerin, sorunun ilerlememesi açısından kendilerine başvurmaları gerektiğini ifade etti.
     Yapılan bir araştırmada, çok televizyon izleyen, özellikle reklamlar gibi hareketli ve renkli şeyleri izleyen çocuklarda ileri yaşlarda dikkat dağınıklığının artma ihtimalinin daha yüksek olduğunun anlaşıldığını kaydeden Zorlu, bunun büyük oranda genetik aktarımla geçen bir sorun olduğunu aktardı.
     Zorlu, böyle bir sorunun varlığını ortaya koyduktan sonra, çözüm önerilerinin aile, çocuk, öğretmen ve doktor işbirliği ile yürütülerek ortaya konulabileceğini dile getirdi.
     Konferansa, Elazığ Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzman Doktor Tarkan Özdemir, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Karaboğa, sağlık çalışanları ve aileler katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ramazan Kaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER