AK Parti Osmaniye Milletvekili Kastal:

AK Parti Osmaniye Milletvekili Kastal: 20 Aralık 2012 tarih ve 28503 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince TÜİK verilerine göre çiftçilere her yıl ürün bazında destekleme ödemesi yapılacak


OSMANİYE (A.A) - AK Parti Osmaniye Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, çiftçilere her yıl ürün bazında destekleme ödemesi yapılacağını belirtti.
     Kastal, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından önceki yıllarda, her bölgenin verim durumuna göre Tarım Müdürlüklerinin tespit ettiği verim ortalamaları üzerinden destekleme ödemesi yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     20 Aralık 2012 tarih ve 28503 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince TÜİK verilerine göre çiftçilere her yıl ürün bazında destekleme ödemesi yapılacak. İlimiz ve bölgemizde elde edilen verim ortalamaları, açıklanan verim ortalamalarının altında kalmaktadır. Bu tür bir genelleme ile destekleme ödemelerine esas olacak verim ortalamasının belirlenmesi çiftçimizin emeğinin karşılığını vermemektedir.
     Bu nedenle yapılan çalışmalar neticesinde bölgemizdeki TÜİK rakamları, sahadaki araştırmalar ve uydu görüntüleriyle birlikte tarım ilçe ve il müdürlüklerinin almış olduğu verim ortalamaları göz önüne alınarak yeni bir sistem ortaya koyulacaktır. Bu çalışmalar sonucunda her üreticinin verim ortalamalarının kesin sonucu elde edilecektir. Çiftçilerimizin yararına olacak bu çalışmalarımızın sonuçlarını sabırla beklemelerini diliyoruz.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber AK Parti Osmaniye Milletvekili Kastal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER