TDP, projeler sayesinde polisle halkı kaynaştırdı

TDP, projeler sayesinde polisle halkı kaynaştırdı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılı içerisinde polisle halkı kaynaştıran ve toplumsal bilinci arttırmayı amaçlayan projeler hayata geçirdi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, TDP ekipleri 2012 yılı içerisinde toplumsal bilinci arttırmaya yönelik birçok önemli projeye imza attı.
     Projeler kapsamında, 2012 yılı içerisinde 89 bin 300 esnaf ziyaret edildi, 731 bin 654 vatandaşla birebir görüşüldü. Bin 597 vatandaşa mağdur destek ziyareti yapıldı ve 2 bin 810 site ve apartmanla 99 sosyal tesis toplantısı gerçekleştirildi.
     Genel güvenliğin sağlanmasına yönelik 88 bin 212 adet broşür dağıtan ekipler, bu yolla vatandaşları bilgilendirildi.
     TDP ekipleri, halkı bilgilendirmek amacıyla huzur toplantıları, seminer, konferanslar, radyo ve tv programları, broşür, el ilanı, afiş, pankart ve benzeri çalışmalarla gerek yazılı gerek görsel olarak vurgulanmak istenen konulara dikkat çekti.
     Bizim Yıldızlarımız projesi kapsamında imkanı olmayan 200 öğrenciye Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursu veren polis ekipleri, soba zehirlenme olaylarının en aza indirilmesi amacıyla da Sıcak Yuvam projesi kapsamında soba kurulması ve kullanımı konusunda seminerler gerçekleştirdi.
     16 ve üzeri yaş grubunda bulunan çocuklara ve işsiz kadınlara yönelik mesleki kurslar düzenleyen polis, Yarınlara Umut projesi çerçevesinde hayatında en az bir kere zararlı madde kullanan 40 gence her türlü desteği verdi.
     Kimliği olmadığı için yaşlılık aylığı alamayan 70 yaşındaki Hatice Oruçun nüfus cüzdanını çıkarmasını sağlayan ekipler, cüzdanı kendisine evinde teslim etti.
     Gaziantep İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, 2013 yılında da projelerine devam edeceklerini belirtti.
     Aydın, Güvenlik hizmetlerini, toplumun katılım ve desteğini sağlamak suretiyle etkin ve hızlı bir şekilde yürüterek, gelişen toplum-polis ilişkisiyle suçla mücadelemizi güçlendireceğiz. Toplum Destekli Polislik uygulamaları suçla mücadelede polisin başarısını arttıran önemli bir etken oldu ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber TDP, projeler sayesinde polisle halkı kaynaştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER