Elazığın hedefi yeniden Akdeniz Oyunları

Elazığın hedefi yeniden Akdeniz Oyunları -Atlet Ali Haydar Tekgöz, 1951de Mısırda yapılan Akdeniz Oyunlarında maratonda altın madalya kazanan Ahmet Aytarın başarısını, 2013te tekrarlamak istiyor -Tekgöz: Umarım, Aytar gibi alt


ELAZIĞ (A.A) - Ömer Fansa - Elazığatlet Ali Haydar Tekgöz, 1951de Mısırda yapılan Akdeniz Oyunlarında maratonda altın madalya kazanan Ahmet Aytarın başarısını tekrarlamak istiyor.
     26 yaşındaki Tekgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokul yıllarında atletizme başladığını, 13 yıldır yaptığı bu sporda çeşitli Avrupa ve Türkiye dereceleri bulunduğunu söyledi.
     Geçen yıl, 21 kilometrelik 19 Mayıs Samsun Yarı Maratonunda aldığı dereceyle 2013te Mersinde yapılacak Akdeniz Oyunlarına katılma barajını geçtiğini aktaran Tekgöz, Bunun benim için çok büyük bir önemi var. Yaklaşık 60 yıldır Elazığdan merhum Ahmet Aytardan sonra Akdeniz Oyunlarına maratona katılan ilk atlet olacağım. Umarım ben de Aytar gibi orada altın madalya kazanırım. Orada kazandığım madalyayla da direk öğretmenlik ataması kazanmış olacağım dedi.
     Çalışmalarını oldukça zor şartlarda sürdürdüğünü dile getiren Tekgöz, Elazığın atletizmde çevre illere göre başarılı olmasına rağmen, tartan pistlerinin olmadığını, soyunma odaları dahi bulunmadığını dile getirdi.
     Ali Haydar Tekgöz, kendilerine imkan verilirse daha büyük başarılar elde edebileceklerini belirterek, antrenörü Arslan Koça desteklerinden ötürü teşekkür etti.
    
     -Akdeniz Oyunları bu yıl biraz daha özel-
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İl Sedat Acar ise, Elazığdan bugüne kadar 2 atletin Akdeniz Oyunlarına katıldığını, bunlardan Ahmet Aytarın 1951 maratonda altın madalya kazandığını, 1979da Necdet Ayazın da 3 ve 10 bin metre yarışlarına katıldığını aktardı.
     Akdeniz Oyunlarına maraton branşında 61 yıl aradan sonra tekrar katılacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Acar, şunları söyledi:
     Akdeniz Oyunları bu kez biraz daha özel, biraz daha önemsiyoruz. Bu yıl oyunlar 2013 Haziran-Temmuz arasında ülkemizde, Mersinde yapılacak. Türkiye adına benim de almış olduğum bilgiye göre, iki sporcu bu barajı geçti, biri Elazığlı. Tabi süreç devam ediyor. O zamana kadar ülkem adına barajı geçip katılmaya hak kazanan sporcu sayısının artmasını umut ediyorum. Ama Elazığlı bir gencin 81 il arasında ilk sıralarda hemen şimdiden belirlenmesi ve bu noktada bu yarışlara katılması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.
     Sedat Acar, atletizm ve jimnastiğin Gençlik ve Spor Bakanlığınca öncelikli branş olarak belirlendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     2013te de biz gerek atletizmi gerek jimnastiği çok daha fazla imkanlarla destekleyerek, ilimizden olimpiyatlara katılacak sporcu sayısını artırma hesabını yapacağız. Tekgöz gibi kardeşlerimizin oluşu bizlere gelecek adına çok büyük ümit veriyor. İnşallah bu çocuklarımız da olimpiyatlara hazırlanarak gelecekte bizleri orada temsil etme hakkını elde edeceklerdir.
    
     -Sponsor desteği şart-
    
     Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Cihan da, Tekgözün çalışmalarında en önemli unsurun imkanlar olduğunu söyledi.
     Tekgözün hak ettiği desteği bulamadığını dile getiren Cihan, Özellikle sponsor sıkıntısı çekmektedir. Sponsor veya bu yöndeki firmaların, iş adamların bir an önce Tekgöze destek çıkmaları gerekiyor. Destek çıkıldığı takdirde tabi Tekgöz o beklediğimiz madalyayı getirecektir ama bunun ihtimali biraz daha yükselecektir dedi.
     Cihan, ferdi sporculara verilecek maddi desteklerin takım sporlarına göre neredeyse onda bir oranında olduğunu belirterek, bu yönde tüm kesimlere sponsor olmaları çağrısında bulundu.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığın hedefi yeniden Akdeniz Oyunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER