Elde kalan kurbanlıklar

Elde kalan kurbanlıklar -Eskişehirde besiciler, bayramın ilk günü umdukları satışı yapamadıklarını bildirdi -Besici Güvenilir: Bir yıl boyunca beslediğimiz kurbanlıklar elimizde kaldı. Bütün ümidimizi bayram günü yapacağımı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde besiciler, bayramın ilk günü umdukları satışı gerçekleştiremediklerini bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesi tarafından Muttalip Bölgesinde kurulan Canlı Hayvan Pazarında satışa sundukları kurbanlıkları elinde kalan hayvan üreticileri, pazardaki durgunluktan şikayet etti.
     Besiciler, bütün ümitlerini bayram günü yapacakları satışa bağladıklarını ancak hayal kırıklığı yaşadıklarını, büyük çilelerle pazara getirdikleri hayvanları tekrar memleketlerine götürmenin büyük masraf olacağını ifade etti.
     Küçükbaş hayvanların 350 liraya kadar indiği pazardaki besicilerin bir çoğu ise ellerinde kalan kurbanlıkları geri götürdü.
     Mahmudiye ilçesine bağlı İsmetpaşa köyünde hayvancılık yaptığını belirten Mehmet Nuri Güvenilir, AA muhabirine, getirdiği 100 hayvanın yarısını satabildiğini söyledi.
     Güvenilir, hayvancılığı bırakmaya karar verdiğini anlatarak, Kurbanların fiyatları makul olmasına karşın istediğimiz satışı yapamadık. Bir yıl boyunca beslediğimiz kurbanlıklar elimizde kaldı. Bütün ümidimizi bayram günü yapacağımız satışa bağlamıştık. Bundan sonra bu işi bırakacağım. Böyle giderse bundan sonra da kimse bu işi yapmayacak dedi.
     Besici Mehmet Nuri Oral da, özellikle Kurban Bayramının ilk günü kurbanlıkların fiyatının çok düştüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Herkes zararda. Suriye tarafından çok hayvan girdi. Dolayısıyla biz çok zarar ettik. Hayvan üreticisi zarar etti. Yemin çuvalı 50 lira oldu. Bu şartlarda hayvancılık nasıl olacak-
     Pazara getirdiği 150 küçükbaş hayvandan 30unu sattığını bildiren Ümit Yaşar Kaya da, Herkes benim gibi zor durumda. Bu borcun altından nasıl kalkarız, nasıl yaparız bilemiyorum. Bize 500 liraya mal olan bir kuzuyu 300 liraya satıyoruz. İflas ettik ifadelerini kullandı.
     Kurbanlık satın almak için gelen vatandaşlar ise fiyatların düşeceğini tahmin ettikleri için bayramın ilk gününü beklediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Elde kalan kurbanlıklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER