Elektrik sayaçlarında 10 yıl bakımı

Elektrik sayaçlarında 10 yıl bakımı -SEDAŞ, 10 yılını dolduran elektrik sayaçlarını periyodik muayeneleri için sökerek, laboratuvarında test edecek


KOCAELİ (A.A) - Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ), 10 yılını doldur elektrik sayaçlarını periyodik muayeneleri için sökerek, laboratuvarında test edecek.
     Valilikten yapılan açıklamada, tüketicinin 10 yılını doldurmuş elektrik sayacının periyodik bakıma alınacağı, sayacın kalibre edilip damgalandıktan sonra, tekrar yerine takılacağı bildirildi.
     Bu hizmet karşılığındaki giderlerin, abonenin faturasına açıklamalı bir şekilde yansıtılacağı belirtilen açıklamada, Ölçüler ve Ayar Kanununun 9. maddesine göre hazırlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğinin Periyodik Muayene başlıklı 9. maddesinin (b) şıkkında belirtilen, elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin 10 yılda bir yapılması zorunludur hükmü gereğince, 10 yılını doldurmuş sayaçların kalibrasyonu mümkün değil veya kalibrasyon giderleri sayacın maliyetinin üzerinde bir maliyet gerektiriyorsa, tüketici sayacını yenisi ile değiştirme veya muayene bedelini ödeyerek eski sayacı ile devam etme hakkına sahiptir denildi.
     Tüketicinin talebi doğrultusunda, 10 yılını doldurmuş eski sayaçlar yerine, SEDAŞ veya başka firma tarafından sayaç değiştirilmesi isteniyorsa, satıcı firmanın, tüketicinin meskenine takacağı sayaç ile ilgili faturasını, kanun ve yönetmeliklere uygun garanti belgesini tasdik ederek vermek, ayrıca eski sayacıda tüketiciye teslim etmekle zorunlu olduğu bildirildi.
     Açıklamada, ilgili kanun ve yönetmeliklere uymayan firma ve firmaların, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile diğer kanunlardan kaynaklanan yasal müeyyideler uygulanacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Elektrik sayaçlarında 10 yıl bakımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER