EMITT fuarında tel kırma defilesi düzenlenecek

EMITT fuarında tel kırma defilesi düzenlenecek


BARTIN (A.A) - 17. EMITT Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarında tel kırma defilesi düzenleneceği bildirildi.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 17.si düzenlenen EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı için hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.
     24 Ocakta Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde açılışı yapılacak fuarda, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının (BAKKA) katkılarıyla ilin kültürel ve turizm değerlerinin tanıtılacağı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
     Ülkemizin turizm alanında en önemli buluşmalarından biri olan 17. EMITT Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarına müdürlüğümüz organizasyonu ile Bartın Belediyesi, kaymakamlıklar, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve el sanatçıları katılacaktır. Bu yıl ilk kez EMITT Fuarında 24 Ocak günü İstanbul Sanat Akademisi ile Bartın Valiliğinin işbirliğinde Bartının geleneksel el sanatı olan Bartın işi tel kırma defilesi mankenler tarafından koreografı ve müzik eşliğinde icra edilecektir. Sanata ilgi duyan Bartınlı hemşerilerimizi bu defileyi izlemeye davet ediyoruz. Ayrıca fuarda yöresel ürünlerimiz, Bartın el işi tel kırma ve tel sarma, ahşap oymacılığı, Kurucaşile taş sac ve ahşap tekne yapımcılığı, Bartın tarihi evleri ve ilimizi tanıtıcı materyaller yer alacaktır
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber EMITT fuarında tel kırma defilesi düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER