Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılara karşı uyarı

Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılara karşı uyarı


BAYBURT (A.A) - Bayburt Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte artan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek için broşür dağıttı.
     Toplum Destekli Polislik Şube Amiri Doğan Yeni, dolandırıcıların vatandaşları, çeşitli ünvan ve isimlerle aradığını belirterek, şunları söyledi:
     Dolandırıcılar, sim kartınız terör örgütleri tarafından kopyalanarak kullanıldı, kullanmış olduğunuz cep telefonu ile bazı kişilere konusu suç teşkil eden mesajlar attınız, &yardıma muhtaç bir hastaya yardım topluyoruz, kredi kartınızın eşi çıkartılarak yüklü miktarda alışveriş yapıldı, hediye fotoğraf makinesi, bilgisayar kazandınız gibi sözler söylüyor. Dolandırıcılar bu şekilde vatandaşları önce büyük bir tehlikenin eşiğindeymiş gibi gösteriyor. Daha sonra vatandaşları bu durumdan kurtarmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek para ya da kontör talep ediyorlar. Biz de vatandaşlarımızı bu konularda daha dikkatli olmaları ve bu kişilere asla itibar etmemeleri ve para ya da kontör göndermemeleri konusunda bilgilendiriyoruz.
     Yeni, Emniyet Müdürü Celal Aydoğanın talimatıyla kentte başlatılan çalışma kapsamında cadde ve sokakları gezerek vatandaşlara uyarıcı broşürler dağıttıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılara karşı uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER