Emniyet Müdürü Aydından sürücülere karanfil

Emniyet Müdürü Aydından sürücülere karanfil


KAYSERİ (A.A) - İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, emniyet kemeri takmaları konusunda uyardığı sürücülere karanfil dağıttı.
     Aydın, Cumhuriyet Meydanında trafik ekiplerince durdurulan sürücülere emniyet kemeri kullanılmasının önemini anlattı.
     Emniyet kemeri kullanımının kısa mesafelerde daha önemli olduğuna dikkati çeken Aydın, "Çünkü ölümlü trafik kazalarının yüzde 80i sürücülerin evlerine 30-35 kilometre uzakta ve saatte 55-60 kilometre hızın altında gerçekleşiyor" diye konuştu.
     Ölümlü kazaların yüzde 35inin şehir içinde olduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:
     "Kazaların büyük çoğunluğu günlük güzergahlar üzerinde meydana geliyor. Emniyet kemeri kullanılmıyorsa 30 kilometre hızla çarpıldığında bile ağır yaralanma riski çok fazla. Araştırmalara göre emniyet kemeri takmamış yaralıların yüzde 70-inin 50 kilometreden daha düşük bir hızda yol alırken yaralandığını, 50 kilometre hızdaki bir çarpmanın 4. kattan düşmeyle eş değer olduğunu ortaya koyuyor."
     2013 yılının Emniyet Kemeri Yılı ilan edildiğini hatırlatan Aydın, topluma emniyet kemerinin önemini anlatmak ve uygulamalı olarak göstermek, araç kullanıcılarının olası kazalarda kontrollerini yitirdiklerinde yaşadıkları duruma en yakın tecrübeyi paylaşmak amacıyla Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla "Kayseride Emniyet Kemeri Hareketi" projesini başlattıklarını bildirdi.
     Aydın, emniyet kemeri takan sürücülere karanfil verirken, takmayanlara ise broşür dağıttı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Emniyet Müdürü Aydından sürücülere karanfil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER