Endüstriyel katı atık geri kazanım tesisine

Endüstriyel katı atık geri kazanım tesisine protesto -Kütahyanın Tavşanlı ilçesinde bir grup, ÇED süreci devam eden endüstriyel katı atık geri kazanım tesisini yürüyüş yaparak protesto etti


KÜTAHYA (A.A) - Tavşanlı ilçesinde vatandaşlar, Çobanköy yakınına yapılması planlanan ve ÇED süreci devam eden MESS Entegre Geri Kazanım, Elektrik Enerjisi Üretimi ve Endüstriyel Atık Düzenli Depolama Tesisini yürüyüş yaparak protesto etti.
     Grup, ilk önce Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi yanında toplanarak zehre hayır, leblebi diyarında zehir olmaz, çevreyi hor gören geleceği zor görür pankartları açıp sloganlar atarak, Cumhuriyet Meydanına doğru yürüdü.
     Burada grup adına açıklama yapan Çobanköy sakinlerinden Cengiz Hava, Çobanköy yakınına kurulması planlan tesisin zehir saçacağını iddia etti.
     Çobanköyün dedeleri ve ninelerinden başka kimsenin bu olaya karşı çıkmadığını belirten Hava, şöyle devam etti:
     Buraya bu tesislerin yapılmasını istemiyoruz. Bu tesisler yapılırsa havamız, suyumuz, toprağımız kirlenecek. Çocuklarımız hastalanacak, kanser vakaları artacak. Bizler buradan yetkililere haykırıyoruz. Suyumuzu, havamızı ve toprağımızı kirletmeyin. Çocuklarımızı hasta etmeyin. Bu tesisten Tavşanlı halkı çok şey kaybedecektir. Yanlış hesap Bağdattan geri döner. Büyük bedeller ödenmeden insanlar hasta olmadan, bu işin önüne geçmek için doğru olanın yanında yani çevrenin yanında olmak gerekir.
     Açıklama sonrası bazı vatandaşlar arasında kısa süreli tartışma yaşanırken gruptakiler olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Hadi Şengül
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Endüstriyel katı atık geri kazanım tesisine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER