Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Bu kanı durdurmak ve analarımızı bu manada rahatlatmak için terörün her yönüyle beraber mücadele edeceğiz -Bir kısım masalarda oturmak da bunun içinde olacak. Eğer silah kullanan varsa


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bu kanı durdurmak ve analarımızı bu manada rahatlatmak için terörün her yönüyle mücadele edeceğiz. Bir kısım masalarda oturmak da bunun içinde olacak. Eğer silah kullanan varsa da ona karşılık vermeye yine aynı şekilde devam edeceğiz dedi.
     Yıldız, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonundaki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin yeni bir dönüşüm içerisinde olduğunu ifade etti.
     Toplumun önemli bir kesiminin terör acısının tesiri altında kaldığını, herkesin yüreğinde terörü hissettiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:
     Terörün halledilmesiyle ilgili hem fikiriz. Bunun nasıl ve hangi usullerle yapılacağı konusunda şu anda bir tartışma yaşanıyor. Özellikle Kayseride terörle mücadelede çok sayıda şehit verdi. Kayserili hemşehrilerimiz, yani bizler, akan kanın, göz yaşının durmasını belki de en fazla isteyenlerdeniz. Güneydoğudaki kardeşlerimiz de aynısını istiyor. Burada bir anne Türkçe olarak bunu feryat ederken, Midyata gidiyorsunuz orada Arapça olarak aynı şey telaffuz ediliyor. Kızıltepeye gidiyorsunuz orada Kürtçe aynı şey telaffuz ediliyor. İstenen şey aynı ama toplumumuzun bazı kesimleri ben bu acıyı çektim, bu bize bir sıkıntıdır ancak, bunun çözümü ile alakalı o görüntüde ben olmayayım diyor. Evet olunmayabilir ama Başbakanımız şunu söyledi, Biz zehirde içmek dahil bu problemin çözümü adına ne yapmamız gerekiyorsa, partinin bedel ödemesi de dahil bunların her birini ödemeye hazırız dedi. Buna yürek koymak, cesaretlice üzerine gitmek lazım. Bu kanı durdurmak ve analarımızı bu manada rahatlatmak için terörün her yönüyle beraber mücadele edeceğiz. Bir kısım masalarda oturmak da bunun içinde olacak. Eğer silah kullanan varsa da ona karşılık vermeye yine aynı şekilde devam edeceğiz.
    
     -Terörü hep birlikte aşacağız-
    
     Bakan Yıldız, ilk zamanlarda bir kısım görüşmelerin yapılmasını yadırgayanların, çözüme katkı sağlayacaksa bunun da olabileceği yönünde fikir yürütmeye başladıklarına dikkati çekerek, doğusu batısı, kuzeyi, güneyi olmaksızın Türkiyenin her tarafına yapılan yatırımlarla halkın tamamını kucaklamaya çalıştıklarını söyledi.
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine 34 milyar liradan daha fazla yatırım yapıldığını vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:
     Şu anda PKKnın ister hava limanı, ister barajlar, isterse farklı projeler olsun devlete zarar vermek adına yaptıkları işlerin, aslında orada bizzat savunuculuğunu yaptıklarını iddia ettikleri Kürt vatandaşlarımıza zarar verdiğini tabiki biliyorlar. Bunu oradaki vatandaşlarımız da biliyor. En son Başbakanımızın ziyareti bunun en büyük göstergelerinden birisi olmuştur. Biz iktidarız ve iktidarı da muktedir olarak yapıyoruz. Öfke dilini kullanmadan bütün vatandaşlarımızı kucaklayıcı bir üslup içinde olmamız lazım. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin tek başına iktidar olan AK Partinin haricinde başka bir yönetimle yönetilebilmesi mümkün değil. Türkiyenin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesiyle alakalı vermiş olduğumuz mücadelenin en önemli handikaplarından birisi olan terörü, inşallah hep birlikte aşmış olacağız.
    
     -Yaşar Karayelin konuşması-
    
     AK Parti Kayseri Milletvekili ve Darbe ve Muhtıraları Araştırma 28 Şubat Alt Komisyon Başkanı Yaşar Karayel de 4 gün sonra 28 Şubat Post Modern darbesinin yıl dönümü olduğu belirtti.
     28 Şubat süreci öncesinde bazı gazetelerde atılan başlıkları hatırlatan Karayel, O dönemde darbe yapmaya niyet etmiş, darbeciliği ve cuntacılığı kafaya koymuş bir zihniyet bu ülkeyi tekrar yeni baştan perişan etmeye kalkmış. Bizim başarımızın altında millet iradesini iyi temsil etmek, millet iradesine zarar verdirmemek, millet iradesini meclis vasıtasıyla direk olarak kullanmak geliyor. Bunların hepsini yapabilmek için de Başbakanın arkasında grup olarak sımsıkı, dimdik durmak ve Başbakanın yapacağı bütün işlere, Bakanlar Kurulunun yaptığı bütün işlere sahip çıkmak gerekiyor. İşte o dönemde maalesef bunlar yapılamadığı için bu darbecilerin önü açıldı şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER