Engelli sporculardan Vali Günere ziyaret

Engelli sporculardan Vali Günere ziyaret


KIRIKKALE (A.A) - Aralarında 31 Mayıs-1 Haziran günleri Hatayda yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonasında, gençlerde birinci olan Nail Koçakın da bulunduğu engelli sporcular, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güneri ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Güner, bir kentin gelişmesi için sadece fiziki veya ekonomi alanında gelişmenin yeterli olmayacağını, o ilin spor, eğitim ve sosyal aktivitelerde de gelişmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
     Valilik olarak 3 yıldır Projeli Çalışma Modeli uyguladıklarını ifade eden Güner, şöyle konuştu:
     Yılda yaklaşık 300 proje ilimizde halkımızın da desteğiyle hayata geçmektedir. Kamu yatırımları anlamında engelli vatandaşların rahat bir şekilde yararlanacağı tarzda yatırımlara önem vermekteyiz. Bütün kurum ve kuruluşların da bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Ayrıca bütün bu sporcu kardeşlerimle gurur duyuyorum, onlarla iftihar ediyorum. Bu şehrin valisi, devletin ve hükümetin temsilcisi olarak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da fakirin, düşkünün, mağdurun ve engellinin yanında olacağım.
     Nail Koçak ise 3 yaşında yaşadığı bir olaydan sonra bacağını kaybettiğini, Vali Günerin kendisine yardımcı olarak protez bacak taktırdığını ifade ederek, bundan sonra spora başladığını ve azimle çalışarak Türkiyede dereceler elde ettiğini anlattı.
     Ziyarete Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Engelliler ve Dostları Derneği Başkanı Bülent Yıldız, Engelliler Spor Kulübü Başkanı Recep Dağdelen, Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Çelik ve engelli sporcular katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Engelli sporculardan Vali Günere ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER